Като куче и чувал с картофи. Така е бил влачен

...
Като куче и чувал с картофи. Така е бил влачен
Коментари Харесай

Феновете на "Пирин": Полицаите влачиха Владимир като куче


Като куче и чувал с картофи. Така е бил влачен от полицията украинският студент Владимир Будников по време на мача сред " Пирин " и " Левски " от Първа лига, настояват последователи на " орлетата ". През второто полувреме в бранша на почитателите на домакините в Благоевград бяха запалени няколко факли и бомбички. Полицията се намеси, като от фрагменти се вижда, че органите на реда изкарват от трибуните почитател в безпомощно положение.

Оказа се, че това е украинецът Владимир Будников, който от няколко години учи в България, а на полувремето беше награден поради активността си към изпращането от " Пирин " в родината му на " Автобуса на вярата ", който оказа помощ на няколко бежанци.

Снимка: Lap.bg


" Запалихме две факли и пет бомби и влязоха от жандармерията. Не знаем по чие разпореждане. Влязоха и го влачиха това момче, 50-килограмово, като куче. Никаква експанзия не е проявявал към служителите на реда. Ние с тях нямаме досег и не желаеме да имаме. Те напряко пристигнаха и си го сграбчиха, може и да са го набележили. Един от служителите на реда пристигна до мен и сподели " Ти си идващият ", съобщи в предаването " Тази заран " Станислав Илиев, който е бил свидетел на случката.

Щрихи към обстановката прибави и Ангел Гюров от фенклуба на " орлетата "

Снимка: Lap.bg


" Полицаите го влачиха като чувал с картофи. Не е обикновено. Може да е запалил димки, ок. Арестуваш го, слагаш му белезници. Но това на полицията по отношение на почитателите беше брутално. Момчето не е добре, не беше контактен. Той беше пребит от полицията ", сподели той.

След като е изкаран от бранша, Владимир е превозен в медицински център, а по-късно и в Пирогов, поради проблеми с дишането.

Снимка: Lap.bg


" Линейката пристигна към 15-ина минути след случая, забави се, никой от служителите на реда, най-малко което аз видях, не извика кола за спешна помощ. Един различен сътрудник, фоторепортер, се обади на Бърза помощ. Полицаите просто го изхвърлиха там и не помниха, че това момче съществува. Това, което аз видях, е, че го влачиха по стълбите и момчето неведнъж от половината на трибуните на " Пирин " до тревната повърхност на стадиона, главата си я удряше по стълбите, влачейки го служителите на реда ", сподели Велизар Ерениев, който е бил фоторепортер на срещата.

Снимка: Lap.bg


" Линейка пристигна след 15-20-30 минути. Не го виждахме тогава, тъй като го награбиха трима-четирима служители на реда. Нас ни заградиха 20-30 служители на реда, тъй като искахме да си го дръпнем, за си го върнем при нас, само че те ни бутаха. Не се знае какво тъкмо се е случило. Имаме фотоси, че долу е бил грубо ритан ", твърди Станислав Илиев.

Феновете на " Пирин " са безапелационни, че полицията е надвишила пълномощията си и ще желаят наказване за участниците в случая.

Снимка: Lap.bg


" Искаме Прокуратурата да се сезира, господин Бойко Рашков също да се сезира и тези служители на реда да бъдат осъдени, уволнени, в случай че би трябвало и в пандиза да са. Сега ще се съберем почитателите на " Пирин ", ще създадем един групов иск и да има съд за тези служители на реда, които пребиха момчето на стадиона през вчерашния ден ", безапелационен е Илиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР