Като кмет съм длъжен да запозная нашите съграждани с едно

...
Като кмет съм длъжен да запозная нашите съграждани с едно
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Директорът на АПИ и министърът да кажат защо спряха изграждането на Западния околовръстен път

„ Като кмет съм задължен да срещна нашите съграждани с едно решение на новото управление на АПИ, с което се приключва публичната поръчка за проектирането и построяването на Западния околовръстен път. “ Това заяви Тодор Попов по време на днешния си оглед на продължаващите ремонтни работи по пътната инфраструктура в Пазарджик.

„ Нашите съграждани би трябвало да знаят, че с решение от 22 юни 2021 година на инж. Апостол Минчев, ръководител на УС на АПИ, е прекъсната публичната поръчка с предмет „ Определяне на реализатор за разработване на механически план, строителство и инженеринг на обект Западен обход на гр. Пазарджик ”. Тоест страната в лицето на АПИ заявява с този собствен акт нежеланието да бъде построен обходът на град Пазарджик, макар че напъните на доста институции през последните две години бяха ориентирани към построяването на този безпределно нужен и значим за цялата област обход, като претекстовете за това преустановяване са, че всички предложения за присъединяване не дават отговор на изискванията за показване или са несъответствуващи.



Офертите за присъединяване са шест и са от всички огромни строителни компании: „ Главбулгарстрой ”, „ Обединение Геопът ”, „ Трейс Груп ”, „ Европейски пътища ”, „ ИСА 2000 ” и „ Автомагистрали Черно море ”. Това са в действителност най-големите играчи на строителния пазар в България и в един миг АПИ взема решение, че техните предложения не дават отговор на изискванията и приключва поръчката. Без, разбра се, да споделя дали ще разгласят нова поръчка и по кое време. Това решение е меко казано недопустимо за нас и ще има последици, тъй като хората стоят и чакат построяването на този път към този момент 10 години. Затова аз ще поканя шефът на АПИ и министъра на районното развиване да дойдат и да обяснят на пазарджиклии за какво няма да има обходен път ”. Това съобщи Тодор Попов и акцентира, че е извънредно задоволен от качеството на работата на компаниите, които сега ремонтират улиците на Пазарджик.

„ Въпреки всичко желая да похваля строителите за добре свършената работа, правата от бул. „ Христо Ботев ” към този момент е приключена. Със остарялото управление на АПИ, държа дебело да подчертая това, ние успяхме да осъществяваме доста планове и Пазарджик има една извънредно добра, подредена и отговарящи на всички пътни стандарти среда в този сектор. За тази година съм извънредно задоволен, тъй като във връзка с пътната инфраструктура успяхме да създадем значително неща, имам поради целия бул. „ Александър Стамболийски ”, половината от „ Христо Ботев ”, цялата дъга на ул. „ Свобода ” ”. Това уточни кметът на Пазарджик и пое ангажимент да предложения виновните институции да дадат отговор на въпросите на пазарджиклии за бъдещето на Западния околовръстен път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР