Като имаме предвид качеството на предлаганите хранителни продукти на пазара

...
Като имаме предвид качеството на предлаганите хранителни продукти на пазара
Коментари Харесай

Приготвяне на домашни бебешки пюрета

Като имаме поради качеството на предлаганите хранителни артикули на пазара за възрастни, то можем да си представим какъв брой са качествени и бебешките храни. А няма по-добра храна за вашето бебе, от домашно приготвената и тази, направена с доста обич.

Когато решите да приготвяте домашни пюрета за вашето бебе, имайте в поради, че е добре в храната на бебето да се вкарват нови плодове и зеленчуци, 2-3 пъти в месеца. Така последователно ще разнообразявате вкусовите привички на пеленачето.

Ако в началото то не хареса нововъведението, не се отхвърляйте от предлагането му. Опитвайте няколко дни, само че в случай че детето не привикне, забравете за избраната храна за месец-два, след което още веднъж пробвайте.

 Бебе

Много пъти сме виждали във филми и реклами, по какъв начин майката пробва от храната на детето, след което то единствено пожелава и копира от нея. Това се назовава правилото на папагала и е изцяло използван при всяко бебе.

Важното е да създадете позитивно отношение на детето към сядането на масата и храненето. Нека процесът на хранене се коства неустоимо прелъстителен за него. Ако е належащо, сменете храната на цялото семейство към по-здравословна, с цел да може мъникът с ненаситност да си взима от нея.

 Ябълково Пюре

Тук ще намерите хрумвания за най-любимите и потребни домашни бебешки пюрета, подобаващи за малчугани за след 6-ия месец.

Пюре от ябълки и круши

Продукти: 2 ябълки (нарязани на дребно), 2 круши (зрели, почистени и нарязани, 150 мл вода.

 Спаначено пюре

• Изберете по-сладки сортове ябълки, с цел да не добавяте захар към плодовете.

Начин на подготвяне: Плодовете би трябвало да са доста ситно нарязани. Поставят се в бездънен съд и се заливат с вода. Кипват се за 5-6 мин., да омекнат, след което се пасират, до приемането на пухкава примес.

Това пюре ще стигне за 4 порции. То е най-хубавото при процеса на зареждане. Избраните плодове подкрепят усвояването на калция и подтикват добре работата на червата.

Спаначено пюре

Продукти: 100 гр спанак, 2 с. л. оризова каша, 1 с. л. зехтин.

Начин на подготвяне: Спанакът се почиства от дръжките и се изплаква щедро с вода. Реже се на ситно и се задушава в малко вода. Пасира се и се смесва с оризовата каша. Към него се прибавя зехтина и се доварява до подготвеност. Ако стане прекомерно гъсто, разредете с приспособено мляко.

Направеното пюре е за 2 порции. Изключително потребно е за напролет и лятото. Спанакът съдържа желязо, минерални соли и витамини А и С.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР