Като груби и абсурдни определи вицепремиерът Екатерина Захариева нападките на

...
Като груби и абсурдни определи вицепремиерът Екатерина Захариева нападките на
Коментари Харесай

Захариева: Президентът Радев става груб

Като груби и неуместни дефинира вицепремиерът Екатерина Захариева нападките на президента Румен Радев към ръководещите и най-много към държавното управление на Бойко Борисов.

Президентът Радев употребява всеки случай, с цел да нападна държавното управление. Неговите нападки към този момент станаха груби. Всичко това става по време на една невиждана рецесия, в която ние вършим всичко допустимо, с цел да преодолеем икономическите и обществените последствия от тази тежка обстановка, съобщи Захариева в изявление за Българска национална телевизия.

"Няколко пъти, и министър председател, и щаб се пробваха да му подадат ръка, само че той я отхвърляше. Нападките на президента са неуместни и ние към този момент дори не им обръщаме внимание. Трима еврокомисари похвалиха през днешния ден България, само че тук президент и съпротива не одобряват това мнение ", разгневи се вицепремиерът.

Тя разяснява и тематиката за административната промяна в Украйна, която може да засегне ползите на българите, живеещи там.

"Българската страна постоянно е защитавала позицията, че Болградският регион би трябвало да резервира целостта си и да остане в сегашните си граници, в сходство с желанието на живеещата в него българската общественост. Външният министър на Украйна пое през днешния ден ангажимент това да се случи. Продължаваме диалозите. Ние не поставяме от през днешния ден старания по тази тематика, тъй като административната промяна в Украйна тече от няколко години ", разкри Захариева.

Министърът разяснява и тематиката за свободното напредване в Европейски Съюз и прилежащите ни страни. "Вчерашният диалог с Гърция, Румъния и Сърбия беше самодейност на българския министър председател. С Гърция се договорихме от 1 юни да отпадне наложителната карантина за бизнес и фамилни пътувания, филантропични доставки, дипломатически пътувания. От 15 юни ще отпадне карантината за туристически пътувания. С Румъния би трябвало да изчакаме тамошния парламент да одобри нужното законодателство и тогава да реализираме сделки. Със Сърбия също от 1 юни се отварят границите.

Водим диалози с всички страни членки на Европейски Съюз за отваряне на границите. Първоначално за краткотрайни бизнес и фамилни пътувания. Всичко това би трябвало да стане координирано и при цялостна информация за епидемиологичната конюнктура във всяка една страна. Всеки ден водим диалози по тази тематика, тъй като свободното пътешестване ще съживи стопанската система.

"Отново ще прикани всички български жители да наблюдават информацията на уеб страницата на Министерство на външните работи по отношение на пътуванията. Тя се възобновява на всеки три часа ", сподели вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР