Като голям политик и голям държавник определи депутатът Вежди Рашидов

...
Като голям политик и голям държавник определи депутатът Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди: Бойко е уникален, на една вълна е с хората

Като огромен политик и огромен общественик дефинира депутатът Вежди Рашидов премиера Бойко Борисов. " Бойко е неповторим случай. Ще остане в историята. Лично аз го познавам от доста години. Той порасна доста бързо. Стана огромен политик, огромен общественик ", сподели Рашидов в изявление за Българска национална телевизия.

Той акцентира, че Борисов има един естествен гений - работи на една вълна с хората. " Затова е по този начин обичан от хората, тъй като го схващат, на една вълна са. Наблюдавал съм го в неповторими обстановки. Не желая да го лаская. Но просто съм сюрпризиран какъв брой бързо порасна. Той е историческа персона. Чувам в последно време - път на младостта. Явно той е рационален човек, който ще откри границата като Доган - да приготви нови хора и по един грациозен метод да одобри промяната на поколенията ", съобщи Рашидов.

" Доган в точния момент се отдръпна, само че не изпусна колелото. Бойко е рационален човек. Той е до лопатата - той гради, има го. Ние забравихме ли по какъв начин пътувахме? Сега за 3 часа стигаш до Айтос и ядеш сафрид. Това би трябвало да се признае ", съобщи още Вежди Рашидов.

На въпрос какво става в Народното събрание и дали е по-трудно без Цветан Цветанов, той отговори: " Незаменими хора няма. Аз съм имал проблеми с Цветанов. С него не сме си говорили с години, когато бях министър. В последна сметка партията е на премиера Борисов - той я построи, той е водачът. Все едно чиракът да вземе решение. Хората от време на време с обич се женят и в един миг се разделят. Така е в фамилията. И партията е едно семейство! ".

Цецо трябваше малко да спре с жилищата, подлага на критика Рашидов.

" Ние желаеме да сме демократи с пазарна стопанска система, само че живеем като комунисти. Някой ти споделя - за какъв брой да си вземеш панталони или къща. Ами пазарът го споделя, не - те ще ми кажат. Това сигурно ядоса ненапълно премиера. Но Цветанов беше проведен човек. Не може до през вчерашния ден да го е имало и всички да са били сервилни, а през днешния ден - все едно не съществува. Разбира се, не бих се месил в партията, само че не мога ли да стисна ръката на човек, с който сме работили години наред ".

Ние не можем да децентрализираме естетиката на градската среда. Всичките статуи сме ги турили на 5 дка централна повърхност - 27, изброил съм ги. Това е полуда. Паметникът се прави, с цел да децентрализира. Паметникът - на едно място, шадраванът - на друго. И всеки квартал има собствен образ, сподели Рашидов. Той даде образец с Берлин, където всеки квартал има собствен образ.

Вежди Рашидов означи, че е инициирал въвеждането на огромни санкции за вандалите, съсипващи и драскащи монументи.

" Паметник идва от " памет "! Който драска монументи е нарушител! Законът категорично споделя - има цялост да държавната и частната благосъстоятелност. Въпросът е различен. Много са фрапантни законите в Европа. Не тъй като и там няма проблеми, само че не са като при нас. Нашето е разграден двор, безотговорност. Имаме едно благосъстояние и едно петно ще го съсипе! Трябва да си толкоз ниско паднал, без морал... Законите би трябвало да са фрапантни ", означи някогашният министър на културата.

" В Германия има драконовски ограничения за това. Законът би трябвало да е камшик. Ние не съблюдаваме законите. А посредством лостовете на властта това може да се спре. Прилагай закона! Закон не се дискутира, закон се извършва ", съобщи още Рашидов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР