Като един от лидерите във високите технологии, корейските домакини разчитат

...
Като един от лидерите във високите технологии, корейските домакини разчитат
Коментари Харесай

Роботи обслужват гостите

Като един от водачите във високите технологии, корейските домакини разчитат на роботи в обслужването на спортисти, щабове и почитатели. Още от летището гостите се озовават измежду войска от роботи, като че ли излезли от кино лентата „ Междузвездни войни “. Умните машини са предоставени от локалния колос „ LG “ и се грижат за куп неща – от хигиената и упътването на посетителите. Възникнаха обаче и първи проблеми измежду спортисти от някои страни, които не съумели да се „ схванат “ с роботите и били обслужени от доброволци.

Други са проблемите пред американската суперзвезда Линдзи Вон, която ще гони второ олимпийско злато в ски спускането след Ванкувър 2010. Американката призна, че ще пропусне старта в гигантския слалом, защото коляното й нямало да издържи натоварването.

„ Много желая да съумея тук, тъй като с годините ставам все по-емоционална – призна Вон. – Във Ванкувър плаках, само че тук несъмнено ще е още по-разтърсващо. Наскоро умря дядо ми, който за пръв път ме постави на ски. Сега ще карам за него. Очаквам това да са последните ми олимпийски игри, а и едно от финалните огромни надпревари в кариерата ми. Искам да завърша с огромен удар. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР