Като един от големите български доставчици на туристически услуги, изразяваме

...
Като един от големите български доставчици на туристически услуги, изразяваме
Коментари Харесай

Албена със специална позиция за рекламата на България в Германия

Като един от огромните български снабдители на туристически услуги, показваме безапелационната си поддръжка в напъните на българското Министерство на туризма за разпространение на Дестинация България в Германия. Това е един от генеричните пазари за цялото българско Черноморие, притежаващ на процедура безграничен капацитет, чието създаване зависи най-много от общите старания на страната, хотелиерите и туроператорите. Затова приветстваме инициираната от МТ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България, предвиждаща вложението на до 5 млн. лева в директна реклама за района. Това споделя в своя позиция Маргита Тодорова, шеф “Маркетинг и продажби ” в “Албена ” АД, и член на борда на шефовете в сдружението.

“За страдание, много постоянно положителните планове не водят обезателно до положителни резултати. Затова е значимо подхванатата политика да бъде приведена в деяние оптимално бързо, съобразявайки я от една страна с бизнес времевия график на партньорските туроператори в Германия, по този начин и с потребителските привички на гостите от страната, които резервират летните си почивки през зимата и пролетта. Тоест, дейните рекламни акции би трябвало да стартират в най-хубавия случай към коледно-новогодишните празници, когато се вършат доста спонтанни покупки, или най-късно до края на м. януари 2024 година Реализират ли се напролет или в границите на самия летен сезон, успеваемостта на вложените средства ще бъде оскъдна ”, се споделя още в позицията.
-->
Маргита Тодорова прави оценка като мощен позитив решението средствата да бъдат разходени взаимно с локалните туроператори, защото те най-добре познават конюнктурата на пазара, разполагат с рекламен потенциал, способни са да обезпечат съфинансиране, и не на последно място - имат директен финансов интерес от постигането на високи резултати.

“Програмата позволява като бенефициенти също локални управляващи и оператори на цивилен летища за публично прилагане в България, което в допълнение разтваря спектъра от заинтригувани страни с опция за осъществяване на планове. Тръгваме в вярната посока, само че с цел да стигнем надалеч, би трябвало да продължим дружно ”, приключва тя.

Пазар Германия остава измежду водещите за ваканционно населено място “Албена ”. Към средата на м. септември 2023 година, и по отношение на същия интервал на предходната година, той бележи растеж от съвсем 85%, като към момента не са достигнати индикаторите от предепидемичната 2019 година. От началото на 2021 година комплексът създава и реализира независима акция посредством основаната във Франкфурт рекламна и ПР организация Global Communications Expert. Направени са десетки изявления в локални печатни и електронни медии, проведени са осведомителни и прес турове, както и извънредни срещи с сътрудници и туристически бюра в разнообразни немски градове.

Чрез партньорските туроператори, измежду които DER Tourisitk, Alltours, FTI, Schauinsland Reisen, TUI и други, са осъществени взаимни рекламни действия и търговски начинания, в това число за разпространение на целия район Северно Черноморие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР