“Като държавен глава се радвам, че я има Българска телеграфна

...
“Като държавен глава се радвам, че я има Българска телеграфна
Коментари Харесай

Президентът участва в редакционно съвещание на БТА

“Като държавен глава се веселя, че я има Българска телеграфна организация - със своята история, обичаи, опит, професионализъм и високи стандарти. ” Това сподели президентът Румен Радев, който посети Българска телеграфна агенция през днешния ден, в навечерието на 120-ата годишнина на медията. На 16 февруари 1898 година излиза първият бюлетин на организацията. Датата се счита за рожденния ден на националната ни осведомителна организация.

Държавният глава участва на публицистичния съвет на организацията и приветства публицистите по случай юбилея.

„ Можете да се гордеете, че Българска телеграфна агенция е измежду първите 10 осведомителни организации в Европа и в света, че от самото й основаване е държавна организация - тогава българската страна е имала мъдростта да оцени огромната мощ на информацията и да сътвори Българска телеграфна организация като врата на България към света и на света към България. За тези 120 години доста малко институции в страната са запазили името си едно и също, и не са прекъсвали в никакъв случай своята работа ”, означи президентът.

Той дефинира Българска телеграфна агенция като един от стълбовете на качествената публицистика, като образец за това по какъв начин в борбата за секунди експедитивност при разпространяване на информацията, могат да се съблюдават и условията за обективност и меродавност.  

Държавният глава пожела на екипа на националната организация да бъде все по този начин твърдоглав и безрезервен, с високи стандарти, да работи с професионална пристрастеност и да бъде пример за качество на публицистика във времената на подправени вести, на гръмки заглавия и измислени герои.

След публицистичния съвет президентът беседва с генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев и с представители на управлението на организацията. В края на визитата си в организацията даде брифинг за публицистите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР