Като част от юбилея на подразделението BMW M, което празнува

...
Като част от юбилея на подразделението BMW M, което празнува
Коментари Харесай

BMW разкри строго секретни M прототипи

Като част от юбилея на подразделението BMW M, което чества своята 50-годишнина през 2022 година, немският авто производител отвори, въпреки и виртуално, неповторимо вместилище на своите прототипи. В две видеа марката първо сподели прототипите на моделите от най-екстремната линия CSL, непознати за необятната аудитория, а в новата история сподели експонатите от изложбата „ BMW M. Най-мощната писмен знак в света “, отдаден на 50-годишнината на BMW M, във фабричния музей на марката в Мюнхен.

Във видеото Ханс Ран, началник на отдела за прототипи и концепции на BMW, сподели прототипа BMW M8 от серията E31 по време на видео обиколка - аленото купе се разграничава от серийните екземпляри със специфичен аеродинамичен комплект и въздухозаборници зад вратите, които подават въздух към модифицирания 6 -литров V12 мотор със система за смазване със изсъхнал картер, който служи за основа на мотора на спортния автомобил в Льо Ман. Но в последна сметка сериен модел не се появява на пазара.

Не е в произвеждане и другата звезда от видеото BMW Z3 M Roadster, който е оборудван с 5.4-литров V12 мотор от 8-Series. Построен през 1999 година, инженерите се отхвърлят от сериен вид на жълтия роудстър поради несъразмерна мощ и небалансирано тегло - аргументи, заради които пътят на модела към конвейера е затворен.

Но най-необичайният първообраз от видеото е мрачно лилавото BMW M5 от поколението E34, което на времето се произвеждаше извънредно като седан и комби. Но това не пречи на инженерите да създадат пробно каросерия с две порти с отворен покрив. За прототипа на кабриолета са направени доста неповторими елементи, само че механически това е същото BMW M5 E34, което се предлага за продажба. Вижте повече.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР