Като част от споразумението, подписано през февруари тази година, IBM

...
Като част от споразумението, подписано през февруари тази година, IBM
Коментари Харесай

IBM и НАСА създадоха модел с изкуствен интелект за геоанализ от сателитни изображения

Като част от съглашението, подписано през февруари тази година, IBM и НАСА сътвориха и предоставиха достъп до отворена платформа за ИИ за геопространствен разбор на сателитни изображения. Инструментът се основава на сателитни изображения (хармонизирани данни) от базата данни на НАСА, събрани от европейския спътник Sentinel-2. Новият инструмент с ИИ ще улесни разбора на геоданни и ще помогне на учените да схванат по-добре изменението на климата и вероятностите.

" Важната роля на технологиите с отворен код за ускорение на сериозни области на откритията, като да вземем за пример изменението на климата, в никакъв случай не е била по-ясна ", съобщи Шрирам Рагаван, вицепрезидент на IBM Research AI. - " Като комбинираме напъните на IBM за създаване на гъвкави системи за изкуствен интелект за многократна приложимост с хранилището за сателитни данни на НАСА и ги предоставим на водещата платформа за изкуствен интелект с отворен код HuggingFace, можем да използваме силата на съдействието за по-бързо и дейно внедряване на решения, които усъвършенстват положението на нашата планета.
-->


Данните на НАСА - които съставляват мултиспектрални сателитни изображения с размер 30 м на пиксел, събрани през последната година - са обработени от модела watsonx.ai на IBM. На уеб страницата HuggingFace можете да откриете всичко належащо, с цел да започнете да употребявате инструмента. Платформата ще помогне за решаването освен на прогностични задания, свързани с климата на планетата, само че и ще даде опция за даване на отговори на неотложни въпроси, свързани с потреблението на земята, изсичането на горите, пожарите, наводненията и други сходни проблеми.

Може да се чака, че появяването на " образован " интерфейс следователно като разбора на многоспектърни сателитни изображения, където неспециалистът в никакъв случай не може да разбере, ще даде подтик на науката и ще докара до на практика решения за стопанската система, селското стопанство, строителството и доста други области, зависещи от капризите на времето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР