Като безопасна туристическа дестинация, България е готова да посрещне израелските

...
Като безопасна туристическа дестинация, България е готова да посрещне израелските
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Като безопасна туристическа дестинация, България е готова да посрещне израелските туристи

„ Като безвредна туристическа дестинация, България е подготвена да посрещне израелските туристи. Израел е значим пазар за страната ни както за летния, по този начин и за зимния туризъм. “  Това съобщи министърът на туризма  Зарица Динкова по време на срещата си с израелския си сътрудник Хаим Кац, в границите на интернационалното туристическо ревю FITUR в Мадрид.

„ Общият брой на регистрациите на израелски туристи за интервала от 1 декември 2022 година до 31 март 2023 година е бил над 51 000. Това подрежда Израел на четвърто място измежду пазарите за входящ туризъм в България след Румъния, Гърция и Обединеното кралство “, означи министър Динкова.

Хаим Кац съобщи, че първата дестинация, която ще посети след отшумяването на спора в Газа е България и насочи покана към министър Динкова да посети Израел, с цел да се запознае с богатата история и културно завещание на страната. Министър Динкова одобри поканата да посети Израел и акцентира, че е от основно значение да бъдат разисквани вероятните способи за все по-силно съдействие в региона на туризма сред двете страни. Като безвредна туристическа дестинация, България е подготвена да посрещне израелските туристи
„ Ситуацията в Израел не анулира проектите ни за съдействие в туризма, а ги отсрочва във времето. Израелските туристи са измежду най-желаните в България “, добави министър Зарица Динкова.

Туристическият бранш би трябвало да се възвърне и надгради

“В интервал на рецесия се нуждаем от взаимност, по тази причина и облекчаването на визовия режим носи обилни стопански, обществени и културни изгоди и подтикват пътуванията и туристическия бранш “, сподели преди дни Зарица Динкова.

„ България е приближен и благонадежден сътрудник, който може единствено да способства за подсилване на сигурността на Шенгенското пространство и Европа като цяло.Именно доверието и солидарността са основни, освен за развиването на туристическия бранш, само че и за евроатлантическите полезности. Съюзът е толкоз мощен, колкото е мощно най-слабото му звено. За страдание войната е доста по-близо, в сравнение с наподобява. Българският туризъм го изпита това лято. Всички ние усещаме последствията. “

Европейският съюз води политика към одобряването на една нова устойчива туристическа промишленост, която е по-дигитална, приобщаваща и дружелюбна, с цел да се изправи пред актуалните и бъдещите провокации.

Събраните доходи от Данък добавена стойност в туризма се усилиха след въвеждането на ставката от 9 на 100, макар че тя е по-ниска. Това оповестиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според браншовата организация мярката е помогнала за изсветляването на бранша и за увеличението на събираемостта, напомня SafeNews.

Източник: Министерство на туризма Още вести четете в категория България.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР