Като абсолютно неподходяща и продиктувана от политически причини вътре в

...
Като абсолютно неподходяща и продиктувана от политически причини вътре в
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Десислава Атанасова ще е като функционално неграмотен ученик в КС

Като безусловно несъответствуваща и подбудена от политически аргументи вътре в ГЕРБ дефинира за арбитър в Конституционния съд дългогодишният юрист, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и все още част от " Левицата " Татяна Дончева.

По отношение на другата кандидатура на " некоалицията ", идваща от ПП/ДБ - - въпреки да имал видни политически пристрастия, той, уточни Дончева, е арбитър с 30-годишен опит, минал по цялата йерархична стълбица, което прави кандидатурата му подобаваща.

" Докато други хора ще бъдат като функционално необразованите възпитаници (сред съдиите от КС). (...) Не мисля, че Деси Атанасова би се чувствала добре в една компания на висококвалифицирани адвокати, които си приказват по метод, който тя не схваща. А в същото време тя явно има данни за политика, има и към този момент някакво равнище, което съгласно мен е много обичайно ", оцени неприятно юридическите, само че положително политическите качества на Атанасова Дончева.
 Изслушват и тримата претенденти за Конституционен съд на 18 януари
Изслушват и тримата претенденти за Конституционен съд на 18 януари

Решението беше взето на изключително съвещание на конституционната парламентарна комисия

По думите ѝ повода са вътрешнопартийни процеси в ГЕРБ, евентуално свързани и с напрежението в партията против бъдещия министър председател Мария Габриел.

" Това е третата видна секретарка, секретарката Габриел от Хаджидимово, която дава отговор за българската външна политика в един извънредно сериозен миг. Те са значими, в случай че са секретарки, а не в случай че сте им разрешили да взимат основните държавни решения ", остра бе и във връзка с вицепремиера Габриел тя.

А във връзка с - те нямало да трансформират безусловно нищо на процедура, а и били писани от човек без ден юридически опит като Христо Иванов. Който също, не пропусна да означи Дончева, преди време назначил секретарката си Надежда Йорданова за юридически министър.

По отношение на политическата конюнктура представителят на " Левицата " съобщи, че не има вяра в цялостен мандат на " сглобката " и упрекна " говорещите глави " по малкия екран, че сугестират хората, че опция няма.
 Славов чака монолитна поддръжка за претендентите за конституционни съдии
Славов чака монолитна поддръжка за претендентите за конституционни съдии

Няма да е елементарно от скамейката на Народно събрание да се стане парламентарен съдия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР