Категорично заявихме, че не желаем да получим третия мандат. Няма

...
Категорично заявихме, че не желаем да получим третия мандат. Няма
Коментари Харесай

Зафиров: Възможно е нито един от потенциалните служебни премиери да не приеме поста

Категорично декларирахме, че не желаем да получим третия мандат. Няма нищо изненадващо в решението на президента да го даде на Има Такъв Народ. Това разяснява в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS националният представител от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. Той добави, че актуалният парламент е изцяло изчерпан и няма по какъв начин да " роди " нищо свястно.

Зафиров посочи, че страната се намира в следващата политическа рецесия, която е била заложена още със съставянето на ръководството. Според него то се е случило напълно под външен напън и е било ясно, че няма по какъв начин да води до смислена политика.

По думите му политическата рецесия рискува да прерасне в конституционна, защото методът, по който са били направени измененията в главния закон, показва недостатъци. Той добави, че от Българска социалистическа партия са предупреждавали, че това ще се случи.

Народният представител сподели още, че има заплаха никой от посочените лица за длъжностен министър председател, съгласно новостите в Конституцията, да не се съгласи да заеме поста. По-лошото, съгласно него, е, че който и от тях да одобри, ще бъде партийно обагрен. „ Ние сме в хипотезата да бъде формирано партийно служебно държавно управление. Това е недопустимо и слага под опасност честността и прозрачността на предварителните парламентарни избори ”, добави Зафиров.

По думите му отговорността за това носят хората, които са създали измененията в Конституцията. „ Единственият претендент, който нямаше партийна колоритност, подаде оставка. Ние от Българска социалистическа партия поискахме от парламентарната естрада да бъде разтълкувана тази оставка. Да бъде обяснено от какво е подбудена, напълно ненадейно. Не получихме отговор. Ще бъдем очевидци на едни много манипулирани предварителни парламентарни избори ”, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР