Категорично ще има осъдителна присъда за виновника за катастрофата, причинила

...
Категорично ще има осъдителна присъда за виновника за катастрофата, причинила
Коментари Харесай

Марковски: Убиецът на Милен Цветков може дса получи от 3 до 15 г. затвор

 " Категорично ще има неоправдателна присъда за виновника за злополуката, предизвикала гибелта на журналиста Милен Цветков ", съобщи юрист Марин Марковски пред Нова тв.

На спътниците на Кристиан Николов обаче, който аргументи тежкия случай, не може да им бъде повдигнато обвиняване, защото наличието им в колата не е състав на закононарушение. Разпитите им ще уточнят детайлности към закононарушението, както и дали те са знаели, че техният другар кара под въздействието на опиати, само че не може да им се търси наказателна отговорност.

" На база на замерванията и огледите на мястото на произшествието ще бъде направена и автотехническа експертиза, която ще даде отговор на това какво тъкмо се е случило и по какъв начин. Касетите от видеокамерите, където е настъпила злополуката, ще покажат каква е била скоростта на джипа ", съобщи Марковски.

Според него точно това ще дефинира размерът на присъдата. Трябва също по този начин да се обясни и дали майката на Кристиан е разрешила шофирането, макар положението на сина ѝ. Хората желаят оптимално наказване и съдът ще регистрира настроенията, добави той.

Кристиан Николов е упрекнат за несъзнателно причиняване на гибел, в резултат на шофиране след приложимост на опиати. За това закононарушение Наказателният кодекс планува от 3 до 15 години затвор. За изключително тежки случаи то е от 5 до 20, само че обвиняването на 22-годишния водач е по първата част на точката на закона – от 3 до 15 година, безапелационен бе Марковски.

Случаят с Милен Цветков демонстрира единствено едно, че липсва страна на пътя, разяснява Богдан Милчев от Института за пътна сигурност. От института са основали група, която ще прави мониторинг върху всички сходни случаи, които провокират мощен публичен интерес, с цел да може те да се проследят в развиване.

Той съобщи, че би трябвало да се вземат съществени ограничения, защото след изключителното състояние, хората ще стартират да пътуват интензивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР