„Категорично пазарът в „Младост“ 1 остава на мястото си, никой

...
„Категорично пазарът в „Младост“ 1 остава на мястото си, никой
Коментари Харесай

Мария Илиева: Пазарът в "Младост" остава, гражданите трябва да участват в решенията на Общината

„ Категорично пазарът в „ Младост “ 1 остава на мястото си, никой няма да го мести. Хората могат да са изцяло спокойни “, заяви Мария Илиева, депутат и претендент за кмет на региона от локална коалиция ГЕРБ/СДС.

След редица извършени диалози, тя е получила уверението на основния проектант на Столична община, че до няколко дни ще бъде прекъснато производството по запитването на притежателите на парцела за смяна на статута му от пазар на жилищна постройка.

Те са се отказали от желанията си документално, разкри Мария Илиева и добави, че към този момент няма мотив нито за терзание от жителите, нито за политически спекулации по тематиката.

Мария Илиева акцентира, че е извънредно значима връзката и съдействието с жителите.

„ Предлагам дружно с хората да създадем Обществени препоръки от жители – представители на „ Младост “, които да вземат участие във взимането на решения за региона, както и да има цивилен надзор в работата на общината “, сподели Мария Илиева.

Според нея за сполучливото развиване на Младост е извънредно значимо жителите да вземат участие в работата на районната администрация, да има дейна връзка с тях и бистрота. Обществено ръководство в „ Младост “ ще обезпечи успокоение на хората, че нищо не се прави зад тила им и ще им даде опция да вземат решение какво да се случва пред домовете им, в квартала им.

Мария Илиева ще работи интензивно и за осезаемо възстановяване на работата на районната администрация и обезпечаването на гъвкаво и дейно обслужване на жителите.

Освен за основаването на цифрова община, с доста повече електронни услуги, задачата й е да се подсигурява елементарен достъп до информация и услуги. Освен това тя възнамерява да има представител на общината, който да бъде избран от жителите на кв. Горубляне и да работи на място, в квартала.

„ Общината е основана да служи на хората и аз подсигурявам, че тя ще работи бързо, дейно и транспарантно, в интерес на жителите на регион „ Младост “, сподели Мария Илиева. Общинското ръководство и подобряването на работата на районната администрация са част от целите в програмата й за бъдещето на „ Младост “. Тя е обрисувала 10 разнообразни насоки, в които ще работи интензивно, с цел да стане регионът по-добро място за живеене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР