Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска

...
Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска
Коментари Харесай

Борисов: Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович

Категорично съдя убийството на Оливер Иванович, политически водач на Гражданска самодейност „ Сърбия, народна власт, справедливост” в Косово.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по отношение на убийството на политика.

"Всяко принуждение е в несъгласие с цивилизационните полезности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички жители да проявят зрялост и въздържаност. Върховенството на закона не може да се слага под подозрение и имам вяра, че отговорните за това закононарушение ще понесат своята отговорност.

Убеден съм, че разговорът сред Белград и Прищина няма опция и не би трябвало да се позволява сходни актове да го попречват ", декларира още Борисов.

По-късно министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог със сръбския министър председател Ана Бърнабич във връзка убийството.

Бойко Борисов акцентира, че сходно принуждение не може да се толерира, както не може да се слага под подозрение върховенството на закона. По думите му политическите цели се реализират с политически средства.

Бърнабич осведоми българския си сътрудник за ограниченията, които Сърбия подхваща след случая.

Президентът Александър Вучич свика в 12 часа локално време изключително съвещание на Съвета за сигурност на страната поради убийството.

Борисов изрази съпричастност към болката на околните, приятелите и съидейниците на Иванович и пожела триумф при разкриването на убийството.

Известният сръбски политик Оливер Иванович е погубен в Косовска Митровица. Йованович е бил прострелян пет пъти и след това е умрял, сподели юристът му. Неизвестни нападатели са разкрили огън по 64-годишния Иванович пред офисите на неговото придвижване. Покушението е било осъществено, до момента в който политикът е влизал в постройката.

Покушението бе наказано от косовския министър председател Хашим Тачи, който прикани за бързо следствие, тъй че причинителите да бъдат изправени пред правораздаването.

Сърбите се отдръпнаха от договарянията в Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР