Категорично осъждам терористичните атаки на Хамас“ над Израел и насилието

...
Категорично осъждам терористичните атаки на Хамас“ над Израел и насилието
Коментари Харесай

Денков осъди Хамас и скърби с Израел

Категорично съдя терористичните офанзиви на „ Хамас “ над Израел и насилието над почтените израелски жители. Изразявам цялостна взаимност с израелския народ. Мислите ми са с жертвите на тези офанзиви. Осъждам тероризма във всичките му форми.

I unequivocally condemn the terrorist attacks by Hamas on Israel and the violence against its innocent citizens. I express my solidarity with Israeli people and my thoughts are with the victims of these attacks. I reiterate my utmost rejection of terrorism in all its forms.

Както съобщихме, „ Хамас “ изстреля десетки ракети от линията Газа, сирени за паника прозвучаха в цялата страна. Израелските военни сили оповестиха положение на бойна подготвеност.

Това е най-интензивната ракетна офанзива от години насам. Хората в редица градове на страната бяха събудени от сирени за въздушна заплаха. В това число – и столицата Тел Авив, която се намира на 70 километра от линията Газа, откъдето са изстреляни ракетите. Двама души са починали, а 15 други са ранени.

Израелските управляващи оповестиха, че с изключение на обстрелът, от Газа въоръжени мъже са проникнали на израелска територия. Службите за сигурност са на крайник, а сега началникът на Генералния щаб утвърждава проекти за деяние на израелската войска.

Първите ответни удари по Газа не закъсняха.

Граждани на Израел, ние сме във война. Тази заран Хамас предприе убийствени, изненадващи офанзиви против страната Израел и нейните жители. Това продължава от ранните утринни часове. Свиках ръководителите на службите за сигурност и разпоредих на първо място да се прочистят местата, където са проникнали терористи. Това сега се извършва. Разпоредих необятна готовност на резервисти. Ще отвърнем на огъня с такава мощност, каквато врагът ни не е виждал. Врагът ще заплати невиждана цена. Призозавам жителите на Израел да се придържат прецизно към инструкциите на армията. Ние сме във война и ние ще я спечелим, сподели министър председателят Бенямин Нетаняху.

Израелските управляващи приканиха цивилните в южните и централните елементи на страната да останат наоколо до убежища. Военният министър на Израел направи послание, в което неведнъж употребява думата „ война ”.

Тази заран терористичната организация Хамас направи сериозна неточност и стартира война против страната Израел. Израелските войски ще водят война с врага на всяко място. Призовавам всички жители на Израел да последват инструкциите за сигурност. Израел ще спече ли тази война, сподели Йоав Галанг, министър на защитата на Израел.

В Израел живеят към 50 000 българи. Няма данни някой от нашите сънародници да е потърпевш при днешната ескалация на напрежението. Но никой не е очаквал тази офанзива тъкмо през днешния ден. Освен че е събота, в Израел означават един от най-големите си религиозни празници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР