Категорично няма покана за президента за участие от нас. Така

...
Категорично няма покана за президента за участие от нас. Така
Коментари Харесай

Петков: Категорично няма покана за Радев от нас да участва в сглобката

Категорично няма покана за президента за присъединяване от нас. Така съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изясни дали той или някой различен от водачите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ е правил оферта на президента Румен Радев да взе участие в сглобката, както твърди вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


По тематиката за Комисия за защита на конкуренцията Петков сподели: Ние не би трябвало да чакаме и ден повече, промяната на Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане неотложно.

Комисия за защита на конкуренцията е с изминал мандат и би трябвало да се смени, добави Петков.

Той е безапелационен, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бързо. „ Това е част от цели, които през днешния ден ще приказваме на Национален съвет “, сподели още той и добави, че ще вкарат нов закон, както и че ще приказват с ГЕРБ по тематиката.

„ Втора точка е, че ще стартираме и ще решим, че ще имаме вътрешни избори за всички други претенденти в листата, след лидера в листата на „ Продължаваме промяната “, тъй че в действителност демокрацията да се покаже и от вътрешната страна, преди да отиде извън “, добави съпредседателят на Политическа партия.

Петков разяснява, че от Политическа партия са обезпокоени, в случай че се окаже правилно, че на следващия ден Комисия за защита на конкуренцията ще утвърди договорката сред „ Юнайтед груп “ и „ Булсатком “. „ Притеснителното е, че Комисия за защита на конкуренцията, в случай че в действителност взема решения без никакъв коментар, просто утвърди за нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на малкия екран и за опцията на селекциите, и на опциите българите да имат такива доставки, без коментар от Комисия за защита на конкуренцията, това доста ни тормози “, означи той.

По думите му това са типичните решения на Комисия за защита на конкуренцията от предишното. „ Ние имаме вяра, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бърза. Ние ще вкараме нов закон “, заяви Петков и добави, че не би трябвало да се чака нито ден повече и промяната на Комисия за защита на конкуренцията и на закона би трябвало да стане голям приоритет.

„ Ние ще приказваме с сътрудниците от ГЕРБ в утрешния ден, тъй като този вид решения за нас са рискови “, добави той.

Петков изясни, че на Националния съвет ще приказват също и за това, че виждат „ една заплаха за ребрандиране на „ Възраждане “ като консервативна партия “. „ Това доста ни тормози, тъй като ние не можем да забравим съветските флагове, както не можем да забравим фотосите с Митрофанова и проруските лозунги. И се надявам, че сътрудниците от „ Възраждане “ няма да заблудят сътрудниците от ГЕРБ – ние чухме господин Борисов, и че в действителност проевропейските партии за тези европейски избори ще имат ясна формулировка, когато една партия е проруска и когато употребява действително риториката на непознати страни в личната си реторика “, сподели още той.

По тематиката за евроизборите, Петков сподели, че ще стартират публично договаряния с „ Демократична България “ за обща листа за евроизборите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР