Категорично няма да се съгласим с отпадането на класа за

...
Категорично няма да се съгласим с отпадането на класа за
Коментари Харесай

Синдикатите предупредиха управляващите: Играете си със социалното недоволство

Категорично няма да се съгласим с отпадането на класа за прослужено време. Някой се пробва да нагнетява обществено неодобрение и се надявам, че това не е министър председателят Бойко Борисов. 

Това сподели в изявление за БНР водачът на КНСБ Пламен Димитров. Той предизвести, че отпадането на класа ще увеличи напрежението и съобщи, че синдикатите няма да разрешат това да се случи. 

Той напомни, че в програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти не е записано отпадане на класа и допусна, че става въпрос за " импровизации ". 

На 350 хиляди души в администрацията заплатите не са претърпели съществени промени, изясни Димитров и сподели, че синдикатите ще упорстват за отпущането на 650 млн. лева в допълнение за нарастване с 15-20 % на заплащането в опазването на здравето и " положителната " администрация и бранш сигурност.

Председатеят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ изясни, че класът прослужено време е отживялост. Тя обаче изясни, че държавното управление няма да заеме твърда позиция по въпроса, защото това би трябвало да стане с договаряния сред държавното управление и бизнеса. Тя посочи, че нейното мнение е персонално и че с него не ангажира държавното управление и ръководещата коалиция. Тя се съгласи, че приходите в администрацията би трябвало да се покачат - както за хонорари и за изискванията на труд.

" Ще търсим дружно баланс в това по какъв начин да бъдат разпределени приходите сред другите пера на бюджета. Но с повишението на работната заплата това неизбежно би трябвало да докара до нарастване на заплащането в бюджетната сфера ", сподели тя, само че добави, че това евентуално би трябвало да бъде обвързано с диференциация и като се регистрира ефикасността в работата на съответната администрация. 

" Всички ние, които се борим с служителите, те единствено пречат в работата на съответната администрация ", заключи Стоянова. 

Тя обаче не счита, че заплащането и повишението на приходите са свързани напрегнато в обществото. " Българинът желае, когато имаме действителни индикатори в стопанската система, че би трябвало да има нарастване на приходите. И българинът това го усеща. Магазините са цялостни с хора, заведенията са цялостни с хора, автомагистралата е цялостна. Това значи, че животът се движи, че има приходи, че има бизнес ", сподели тя.

По думите ѝ обаче има " една друга България ", където положението е много тежко и напъните би трябвало да бъдат ориентирани към отмерено развиване, където вероятно може да се породи напрежение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР