Катастрофиралият автобус с работници между новозагорските села Еленово и Сокол

...
Катастрофиралият автобус с работници между новозагорските села Еленово и Сокол
Коментари Харесай

Гореща версия: Собственикът на "Дичони" проговори за страшната катастрофа с автобуса и кой е загиналият шофьор

Катастрофиралият рейс с служащи сред новозагорските села Еленово и Сокол е на ямболската компания „ Дичони”, която е превозвала служащи на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2” от Ямбол, оповестява за ямболския уебсайт „ Делник” притежателят на компанията Динко Иванов. Автобусът е напуснал пътното платно при десен завой и се е блъснал първо в едно дърво, а по-късно е спрял във второ.

Двете жертви на злополуката и ранените са от Ямбол. При случая са починали водачът и седящият зад него пасажер. Според пътуващите в рейса най-вероятно нещо се е случило с водача, тъй като той не е имал никаква реакция за прекъсване след десния завой. Пътят е бил мокър, само че на този стадий не се знае дали е имало замръзване. Аутопсията ще покаже дали водачът не е получил някакъв сърдечен припадък.

Шофьорът е Георги Костов на 56 години, от дълги години работи във компания „ Дичони”, съгласно притежателя й е бил съзнателен и виновен човек. На този стадий няма данни кой е починалият служащ на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2”.

Динко Иванов заяви още, че рейсът е бил безупречен, създаден 2008 година, с марка „ Мерцедес”, с нови гуми, с осъществени механически инспекции и водачът е бил тестван за приложимост на алкохол преди да потегли на път.

Ранените, които съгласно полицията са петима, а съгласно Топлоелектрическа централа “Марица изток 2″ са осем, са с леки контузии и са настанени в сливенската болница.

Официалното известие на Топлоелектрическа централа “Марица изток 2″ за случая гласи: “На замръзнал сектор от пътя сред новозагорските села Сокол и Еленово е настъпил пътен случай. Автобус на външна компания, с която „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2” ЕАД има договорни връзки за реализиране на профилиран транспорт на служащи и чиновници по направление Ямбол – „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2” ЕАД и назад, е излязъл от пътното платно и се е блъснал в дърво. За страдание има двама починали, единият от които е водачът на рейса. Осем души са потърпевши и са откарани в болничното заведение в Нова Загора. По първични данни положението им е устойчиво.

Останалите пасажери в рейса са поискали да продължат към работните си места. Извозени са с различен рейс до централата, като наложително са минали медицински прегледи в медицинския център на сдружението. След прегледите четирима души не са позволени до работните им места, а са пренасочени за спомагателни прегледи в лечебни заведения в Стара Загора”.

Започва инспекция на компанията – притежател на авариралия край Нова Загора рейс, заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен наблюдаващият прокурор Борислав Сяров. Според проверяващите, има версия, че на шофьра му е прилошало. Ще бъдат направени и цялостни експертизи, които да изяснят аргументите за злополуката.

Огледът на местопроизшествието към този момент е завършил. Работа на следователите е затруднена от това, че движимостите лица не са съумели да разпитат свидели. Оцелелите при конфликта с дърво са били откарани до работните им места в ТЕЦ-Марица, а осмината потърпевши – в регионалната болница на Сливен.

На мястото на случая са били единствено телата на двамата починали – водачът и един от пасажерите. Взет е лист с имената на пътуващите в автобуса. Изяснено е, че е нямало други участници на местопроизшествието. Катастрофата стана към 07.30 часа сутринта на пътя Еленово – Сокол край Нова Загора. Ямболският рейс с служащи се удари в крайпътно дърво.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР