Катастрофата в Айтос е пореден случай, който влиза в черната

...
Катастрофата в Айтос е пореден случай, който влиза в черната
Коментари Харесай

Войната на пътя: 42 души са загинали при катастрофа с ТИР за последните 8 месеца

Катастрофата в Айтос е следващ случай, който влиза в черната статистика. Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че за последните 8 месеца има 376 случая, в които заради неточност на водач на товарен автомобил се стига до тежък случай.

От началото на годината до края на предишния месец 42-ма души са изгубили живота си точно в злополука, породена от ТИР.

Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират още, че 454 души са ранени по българските пътища, още веднъж по виновност на лидер на тежкотоварен автомобил.

" Цистерна и тир катастрофираха на Автомагистрала Тракия. Единият водач почина. "

" Камионът се обръща и затиска няколко коли. А други изхвърля отвън пътя. "

" Огромни вреди е предизвикала вчерашната злополука сред бързи трен Бургас - София и тира, пресякъл нерегламентирано ЖП прелез край Карнобат. "

Това е част от архива от последната година. А камерата в Поликраище, където ограничаването е 50 км/ч. и изпреварването е неразрешено, постоянно засича нарушавания. Под видео, публикувано във фейсбук, разясняват и сътрудници на водачи.

" Същият тир можеше да бъде каран и от вас, които пишете тези мнения. Правите се на забавни, все едно всеки е съвършен водач ", разяснява турски водач.

Точно там преди 10 години ТИР се вряза в къща. В Европейския център за транспортни политики виждат недостиг на дейности.

Пътища, зарязани без маркировки, без пътни знаци, без почистени шубраци и без асфалт - ей по този начин зарязани ", сподели Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

И необясними дейности след към този момент случили се произшествия. Като да вземем за пример случая от юли тази година, в който ТИР падна от автомагистрала " Хемус ".

" Смениха мантинелата от едната страна, където падна ТИР-а, единствено да ви кажа, от другата страна на моста не е заменена. Явно чакаме различен ТИР да падне от там, с цел да я сменим ", добави Диана Русинова.

Отчетени са систематични неточности по пътя и систематични пропуски по самите тирове.

" Износени гуми, с изчезнали светлини, спирачките не им държат доста постоянно, аварирали доста постоянно, което значи, че Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " не си прави работата както би трябвало ", разяснява Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Според специалистите, които следят системата черната статистика си има диагноза: Твърде доста говорене СЛЕД случаите и прекомерно малко дейности, с цел да няма случаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР