Катастрофалните бури и наводнения на гръцкия остров Евбея, предизвикани от

...
Катастрофалните бури и наводнения на гръцкия остров Евбея, предизвикани от
Коментари Харесай

Катастрофални наводнения след мощна буря взеха жертви на гръцкия остров Евбея

Катастрофалните стихии и наводнения на гръцкия остров Евбея, провокирани от поройния дъжд, са взели пет жертви, оповестява АНА-МПА. Съдбата на двама души е незнайна.

Последните данни бяха оповестени от заместник-министъра на гражданската отбрана Никос Хардалиас, който дойде на мястото на бедствието.

Сред починалите е и бебе на осем месеца, както и неговите баба и дядо, оповестява Агенция Франс Прес.
Хеликоптери и самолети се включиха в битката с горските пожари в Гърция В района край Коринт беше оповестено изключително състояние
Противопожарните служби не престават интервенциите за освобождение на блокирани от придошлите води хора. Около 100 пожарникари и два хеликоптера вземат участие в избавителната акция.
Снимка: EPA
Досега благодарение на хеликоптер са били избавени осем души, до които спасителите не са съумели да доближат по пътищата. Най-сериозно наранени са селищата Псахна, Политика и Лефканди.

Наводнението блокира пътища в западната част на острова, който се намира на към 100 километра североизточно от Атина и е вторият по величина остров в Гърция след Крит. За малко туристи бяха блокирани в къмпинг на острова, само че са освободени.

През ноември 2017 година при наводненията починаха 24 души в Мандра, село в промишлен район на 30 километра западно от Атина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР