Катастрофа с ранен предизвика спор. Пострадалият възнамерява да заведе дело,

...
Катастрофа с ранен предизвика спор. Пострадалият възнамерява да заведе дело,
Коментари Харесай

Ранен при катастрофа записан в ОДМВР като 20 години по-стар?

Катастрофа с ранен провокира спор. Пострадалият има намерение да заведе дело, а сигналът в полицията е със сбъркани данни. Това сподели изследване от екип на Actualno.com. По първични данни, на 15.06.20 година към 07:15 ч. в дежурната на пловдивската ОДМВР е постъпил сигнал за настъпил пътен случай на пътя сред Пловдив и село Ягодово.

На мястото на произшествието неотложно са изпратени екипи на Бърза помощ и полиция. Те са открили, че лек автомобил " Опел ", ръководен от 44-годишен лидер от село Болярци, се опитал да извърши маневра ляв завой. Според данните, той лишил преимуществото на " Фолксваген ", който не могъл да спре и блъснал откъм гърба завиващата кола. Очевидци описват, че тя се завъртяла и излязла отвън пътното платно. От удара по-младият лидер е изпаднал в безсъзнание за малко и твърди, че не си спомня какво тъкмо се е случило по-късно. Пострадалият е откаран в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив с травми на гърди, стомах и глава. Прегледан е, осъществена му е операция за култивиране раната на главата и е изписан за домашно лекуване.

В процеса на следствието станало ясно, че " Опел " -ът е благосъстоятелност на трето лице - гражданин на Съединение. Другият автомобил, участник в злополуката, е бил ръководен от 51-годишен мъж от село Катуница, чиято алкохолна проба е посочила съществуване на 1,56 промила алкохол в кръвта . Мъжът е бил арестуван и против него е стартирано досъдебно произвеждане.

Казусът поражда от обстоятелството, че потърпевшото момче твърди, че е на 25 година, а в полицията е записан като 44-годишен. Освен това, в несъгласие на формалната информация от ОДМВР - Пловдив, версията на ранения е, че той е отивал на работа в същото време, понижил е скоростта, с цел да влезе на територията на предприятието, в което работи, като е подал мигач и се е приготвил да завие наляво, за което съгласно него нарушаване няма. Имало е 2 коли зад неговата, които също са спрели, с цел да го изчакат да освободи платното.
Междувременно, водачът на " Фоклсваген " -а е почнал изпреварване и се е блъснал в задната част на " Опел " -а. Пострадалият водач споделя, че към момента е в болничен и му се вършат проучвания, защото недоволствата и неразположението му не са отминали. А пътният разногласието е завършен от полицейските чиновници, установили, че виновността за злополуката е негова, за което му е формиран и акт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР