Катар е един от ключовите посредници при опитите за преговори

...
Катар е един от ключовите посредници при опитите за преговори
Коментари Харесай

Израел постепенно гори мостовете с Катар? Били виновни за атаката...

Катар е един от основните медиатори при опитите за договаряния сред Израел и " Хамас ". В договарянията вземат участие още Съединени американски щати и Египет.

" Катар е страна, която поддържа и финансира тероризма ". Емирството е настойник на Хамас и значително носи отговорност за кланетата на Хамас, жертва на които станаха израелски жители ", съобщи Смотрич в обществената мрежа " Екс ".

" Едно нещо е ясно: Катар по никакъв метод няма да взе участие в това, което ще се случва в Газа след войната ", посочи израелският министър.

В Израел се води спор за най-хубавия метод, по който да бъде обезпечено освобождението на хората, взети за заложници от Хамас при офанзива на 7 октомври, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вчера израелската телевизия " Канал 12 " излъчи аудиозапис от диалог на израелския министър председател Бенямин Нетаняху със фамилии на заложници. В този диалог Нетаняху споделя, че ролята на Доха е " проблематична ". " Нямам никакви илюзии за тях. Катарците имат лостове за въздействие върху Хамас. И за какво? Защото ги финансират ", акцентира израелския водач в аудиозаписа.

Катар съобщи, че тези изказвания са " безотговорни и вредят на опитите за спасяването на почтени хора ".

Политическото управление на Хамас се намира в катарската столица Доха. През последните години Катар отпусна стотици милиони долари помощи за популацията на линията Газа, която се намира под контрола на Хамас от 2007 година

Израел предприе военната си интервенция в Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на Хамас направиха невиждана офанзива против еврейската страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР