КАТ съставя актове на хора с увреждания за нарушения, които

...
КАТ съставя актове на хора с увреждания за нарушения, които
Коментари Харесай

Хора с увреждания попадат в нов административен кошмар

 КАТ сформира актове на хора с увреждания за нарушавания, които не са направили. От седмица насам пътните служители на реда в Лом са написали десетки актове на жители. Причина е това, че се придвижват с електрически триколесни транспортни средства, които не са регистрирани.

Хората с увреждания в Лом нямат различен вид да се придвижват обикновено, с изключение на със специфични транспортни средства. Закупили са ги със документи, че няма потребност от регистрация. Пътните служители на реда обаче всеобщо в последно време им пишат актове за това, че не са регистрирани и нямат брошура за тях. При опит да ги записват в КАТ се оказва, че това е невероятно съгласно законодателството ни. А след намесата ни стартира прокурорска инспекция.

Петко е с 90% неработоспособност поради проблеми с краката. За да има естествен живот, си купува електрическа триколка. За последната седмица обаче пътните служители на реда в Лом му сформират 8 акта.  Петко не е единственият глобен.

Дори показване на документ от производител, че няма потребност от регистрация, не оказва помощ на хората с увреждания пред служителите на реда.  А опитите на жителите да се придвижват обикновено, регистрирайки транспортните средства, се оказват невъзможни. Намесата ни провокира реакция на локалните полиция и прокуратура.

" Върши се инспекция. Материалите ще бъдат докладвани на способената прокуратура, в тази ситуация - Районна прокуратура в Лом. Те ще преценяват, ще вземат отношение, ще ни кажат ред за деяние ", изясни началникът на районно ръководство в Лом Огнян Иванов, представен от " Нова ТВ ".

Проверката ще продължи най-малко месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР