Кастинг за актьори- мъже и жени на възраст до 35

...
Кастинг за актьори- мъже и жени на възраст до 35
Коментари Харесай

Театърът в Димитровград търси актьори

Кастинг за актьори- мъже и дами на възраст до 35 години, разгласи Общинският трагичен спектакъл „ Апостол Карамитев “. Одобрените ще бъдат назначени на трудов контракт, прецизират от екипа.
Кастингът ще се организира на сцената на театъра на 11 февруари (неделя), от 11ч. Кандидатите би трябвало да приготвят и показват монолог и стихотворение по желание.

Изискванията са да са студенти четвърти курс или да са приключили: актьорско майсторство за трагичен спектакъл, актьорско майсторство за куклен спектакъл или спектакъл на придвижването.

CV-та би трябвало да бъдат изпратени на електронен адрес: [email protected] в период до 31 януари в това число.


Новият сезон в актуализирания и ремонтиран Общински трагичен спектакъл „ Апостол Карамитев ” Димитровград бе открит на 5 септември предходната година, откакто дейностите по модернизацията му продължиха над 2 година Мащабният ремонт бе на стойност 2 412 454,33 лева, от които 2 044 286,33 лева – безплатна финансова помощ.

Театърът в Димитровград е основан през 1953 година с Указ на Държавния съвет, като единствения тогава държавен градски спектакъл, издигнат в неокръжен град. През 1964 година е закрит, откакто трупата, отпред с режисьора Асен Шопов, осъществя един прекомерно напредничав за времето си театър – „ Грешката на Авел ” от Емил Манов.Театърът е закрит от най-високо място с персоналната интервенция на Тодор Живков, актьорите са разпръснати по други театри, режисьорът Асен Шопов изпада в недружелюбност и постройката остава, като втора сцена на хасковския спектакъл. Под въздействието на локалната общност и благодарение на народния представител Емилиян Станев, театърът още веднъж „ се ражда ” през 1972 година, катое възобновен със статут на държавен трагичен спектакъл. След 1994 година е трансформиран в държавна открита театрална сцена „ Апостол Карамитев “. През 2011г, с разпореждане е преобразуван в Общински трагичен спектакъл, като продължава главно да е приемаща сцена за гостуващи постановки.

В края на юли предходната година с решение на общинския съвет числеността на личния състав бе увеличена с 4 щата за артисти и по този начин заетите в театъра ще станат 15 души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР