Каспер Рууд стана вторият финалист на тенис турнира от категория

...
Каспер Рууд стана вторият финалист на тенис турнира от категория
Коментари Харесай

Каспер Рууд елиминира Джокович и ще спори за титлата на Мастърса в Монте Карло

Каспер Рууд стана вторият финалист на тенис шампионата от категория АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло, откакто на предпоследното ходило отстрани настоящия водач в международната класация Новак Джокович.

Норвежецът се наложи с 6:4, 1:6, 6:4 за 2 часа и 18 минути игра по пътя към своята първа победа над тенисист, който се намира под №1 в класацията на АТР.

Двубоят стартира чудесно за Рууд, който след два ранни пробив поведе с 4:1. Джокович съумя да върне един от двата брейка, което му разреши да понижи своя пасив до 3:4, само че до края Каспер задържа преднината си, с цел да затвори сета след 6:4.

Във втория обаче Ноле отговори уместно на предизвикването и даде единствено един гейм на своя противник, изравнявайки резултата в мача след 6:1 в своя изгода.

Решителната трета част започва надалеч по-силно за норвежеца, който проби в самото начало и построи задатък от 3:0. Световният №1 въпреки всичко не се съобщи и съумя да се върне в борбата, стигайки до равенството при 4:4. В десетия гейм сърбинът сервираше, с цел да се добере до 5:5, само че в този миг Рууд издебна своя момент и поведе с 40:0, осигурявайки си три поредни мачбола. Джокович отрази първите два, само че при последния позволи двойна неточност, която постави точка на разногласието в тази среща.

Casper Ruud, take a bow



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР