Каспер Рууд спечели титлата на турнира по тенис на клей

...
Каспер Рууд спечели титлата на турнира по тенис на клей
Коментари Харесай

Рууд победи Циципас и спечели турнира в Барселона

Каспер Рууд завоюва купата на шампионата по тенис на клей в Барселона от сериите АТП 500 с награден фонд 2 782 960 евро. Това е най-големият трофей в кариерата на норвежеца и първи този сезон. Последните беше през април предходната година в Ещорил.

Третия подложен в схемата Рууд победи на финала номер 5 Стефанос Циципас след 7-5, 6-3 за 89 минути. Така той взе реванш за провалянето от него в Монте Карло преди седмица.

„ Честно казано, чакането си заслужаваше. Много финали, които изгубих, бяха сложни и малко разочароващи, несъмнено. Всеки път, когато стигнете до край, това въпреки всичко е добра седмица, тъй че не можете да бъдете прекомерно строги към себе си, само че тази беше от дълго време чакана купа “, сподели спечелилият.

Рууд взе подаването на Циципас в 12-ия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част той направи още един пробив, който се оказа задоволителен, с цел да победи.

„ Много съм благополучен да го направя тук, в Барселона, пред толкоз доста хора и на корт, който носи името на. За мен е особено, тъй като го гледах през цялото си детство. Дойдох тук като 13-годишно момче, с цел да виждам него и другите по какъв начин играят. Чувството е ужасно “, добави Рууд.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР