Каспър Рууд откри победоносно участието си на тазгодишния Уимбълдън. Норвежецът,

...
Каспър Рууд откри победоносно участието си на тазгодишния Уимбълдън. Норвежецът,
Коментари Харесай

Неуверен тревен дебют за финалиста от РГ: Рууд се измъкна срещу квалификант на Уимбълдън


Каспър Рууд откри победоносно присъединяване си на тазгодишния Уимбълдън. Норвежецът, който нееднократно е споделял недолюбването си към тревната настилка, трябваше значително да потрепери за триумфа си на старта против квалификанта Лоран Локоли, само че в последна сметка откри нужния баланс в играта си и се наложи над него след 2 часа и 51 минути престой на корта - 6:1 5:7 6:4 6:3. По този метод международният номер 4, който записа дебютната си победа върху зелената настилка за сегашния сезон, продължава напред към втория стадий на най-стария тенис шампионат и ще срещне домакинския представител, участващ чрез " уайлд кард ", Лиам Броуди.

Началото на дуела се оказа изпълнено със смесени усеща за норвежеца, който при дебютното си стъпване на тревата за сегашния сезон се усещаше повече от добре и ловко организираше офанзивите си от своя обичан форхенд, с цел да пробие на старта. Впоследствие финалистът от Ролан Гарос бе напът да изгуби почва под краката си, изоставайки с 0:40 в подаването си, но стремително навлезе в темп на сервис и показва за уменията си наоколо до мрежата, като удържа задатъка си и броени минути по-късно употребява добития подтик, с цел да го дублира, записвайки необезпокоявано оттова насетне откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част четвъртият подложен продължи да изповядва нападателен тенис и притисна квалификанта, като си обезпечи брейкбол, само че точно в основния миг спря удара си в мрежата. Същевременно пък сервиращите постановиха безспорното си предимство на корта и възможностите преди посрещачите бяха лимитирани до най-малко, при което усещане правеше началния удар на скандинавеца, който в границите на пет свои подавания загуби едвам две точки. Тази статистика обаче бе нарушена от Локоли точно в най-важния гейм за целия сет - заключителния 12-и, когато французинът намерено заигра офанзивно и изненада неколкократно противника си със своята остротата на ударите в предни позиции, с цел да доближи до два сетбола, от които оползотвори втория и възвърне равенството в общия резултат на срещата.

Световният номер 199, изхождайки от представянето си в последните минути, реши да придвижи мощно нападателния си жанр и в третата част, но очевидно не устоя на заложеното високо движение и скоро бе грохнал, при което инкасира ранен пробив. Локоли въпреки всичко остана спокоен и незабавно се завърна към уинърите в играта си, с цел да реализира мълниеносен рибрейк, само че норвежецът взе верните решения по кое време да повиши риска в отиграванията си и след серия от печеливши комбинации в седмия гейм още веднъж излезе напред. Скоропостижно Рууд води събитията до това да сервира за спечелването на сета и въпреки да не започва по претенции метод, изправяйки се пред брейкбол, то той оттова насетне влезе в напредък на сервис и не остави шансове на съперника си, като възобнови водачеството си в обособените сетове.

Четвъртата част ни даде равносилен тенис сред двамата състезатели, като те в немалки интервали от време се надхитряха при размените от главната линия, само че в последна сметка сервиращите имаха думата във финалната фаза на подаванията си и паритетът се поддържаше от двете страни. С достигането на петия гейм французинът продължи да играе все по този начин на ръба на риска, като нивото му последователно спадна и неточностите от неговата ракета не закъсняха, при което финалистът от Ролан Гарос се възползва от единствения си късмет, с цел да пробие и един път сдобил се с мечтаното преимущество в резултата, повече не погледна обратно, узаконявайки триумфа си четвърт час по-късно още при начален удар на квалификанта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР