Късното шоу е филм на Ниша Ганатра (създала култовия Transparent)

...
Късното шоу е филм на Ниша Ганатра (създала култовия Transparent)
Коментари Харесай

Късното шоу: да спасиш Ема Томпсън

" Късното шоу " е филм на Ниша Ганатра (създала паметния Transparent) и макар относително ниската оценка, неналичието на номинации (не е несъмнено, че няма да има) и празната зала на " Одеон ", беше едно от най-ведрите, лъчезарни и оптимистични прекарвания на тази.

Катрин Нюбъри () е висока, стройна и жилава британка с изящни черти и язвителен език, водеща е на късно токшоу в Америка (не е единствено Джон Оливър), спечелила в дългата си и сполучлива кариера много статуетки " Еми " и. Сега, на прага на 2020-а, е толкоз остаряла, несъответстваща и нелепа, че шефката на малкия екран – симпатичната, диалогична и сговорчива Каролин Мортън (Ейми Райън), желае да я уволни и да я замести с известен празноглавец, който има успех в обществените мрежи.

И тогава в сценарния екип стартира работа пълничката, неуместно и неоснователно радостната млада жена Моли Пател (Минди Калинг, сценарист и артист от " Офисът " ). Досега тя е работила във фабрика в провинцията, няма никакъв опит и е получила работата единствено тъй като е написала есе до президента на компанията майка, който не схваща нищо от телевизия.



Колкото повече опознаваме Катрин, толкоз повече се убеждаваме, че си заслужава ориста – високомерна, снизходителна, тесногръда, зла, назовава сценаристите с номера, мисли, че знае всичко, ненавижда всяка оригиналност, тъй като не си дава труд да я разбере и да вникне в нея. На всичкото от горната страна не желае и да рискува с вдишване на позиция и изявление на мнение по наболели въпроси в обществото – да е по-загладенко по този начин, по-смилаемо... А в миналото е била смела, решителна,, напряко безстрашна, надарена и енергична, а това го разбираме от благия и спокоен неин брачен партньор Уолтър Ловел (Джон Литгоу), който умира от рак.

Само че Моли не желае да се помири с вегетиране и декларира своите идеали и цели, до момента в който се лута сред двама сътрудници – сладникавия женкар с непослушен перчем Чарли (Хю Данси) и непохватния, само че интелигентен, обаятелен и непрекъснат Том (Рийд Скот).

Знаем, че Моли ще разсъни от дълго време закърнелите хрумвания и способности на Катрин и ще я възроди за нов живот, само че все пак ни е забавно и увлекателно. Хубаво е, когато след доста премеждия два гения заработват дружно и се сприятеляват без задръжки, създавайки нещо неповторимо.

Автор: Бистра Андреева
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР