Късно вечерта в неделя двамата обвиняеми за терористичното нападение в

...
Късно вечерта в неделя двамата обвиняеми за терористичното нападение в
Коментари Харесай

Русия не коментира дали признанията от заподозрените за атентата са изтръгнати с изтезания

Късно вечерта в неделя двамата обвинени за терористичното нахлуване в концертната зала „ Крокус сити хол “ край Москва се признаха за отговорни, оповестиха международните организации. На двамата съдът наложи мярка за неотклонение със период до 22 май в очакване на процеса, а в медиите бяха публикувани фотоси и фрагменти на арестуваните.

Далерджон Мирзоев съобщи пред съда, че е жител на Таджикистан. Другият задържан е Саидакрами Муродали Рачабализода с неназована народност.

Според съветските управляващи по отношение на нападението са арестувани общо 11 души, в това число двамата директни причинители, които са били арестувани в Брянска област на към 340 км югозападно от Москва.

Кремъл отхвърли да разяснява дали четирима обвинени, чиито лица бяха показани обществено, са били изтезавани след ареста, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ще оставя този въпрос без отговор “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг за пресата, откакто в съветските обществени медии се появиха известия и видеоклипове за кървави разпити след арестуването на мъжете.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР