Късно снощи бе избрана и коронясана новата Мисис Бургас 2023

...
Късно снощи бе избрана и коронясана новата Мисис Бургас 2023
Коментари Харесай

Монтират пейки за кърмене в Бургас

Късно нощес бе определена и коронясана новата Мисис Бургас 2023 година. В състезанието за най-красива омъжена жена се включиха девет бургазлийки, като подкрепената обществена идея този път е обвързвана с кърменето.

Най-красивите дами от Бургас набират средства за създаване на пейки за кърмене, които да бъдат инсталирани в морския град.

Титлата завоюва 24-годишната Татяна Ламбова - щастливо омъжена и майка на 10-месечно бебе. Победителката и нейната подгласничка Теодора Иванова ще показват Бургас на интернационален и народен конкурс за хубост за омъжени дами.



„ Както знаете омъжените дами, които вземат участие в нашето събитие, не са модели. Те са майки, те са едни сполучливи дами. Идеята на състезанието „ Мисис Бургас ” е победителката да бъде образец за подражателство, да демонстрира цялост от работеща жена, стопанка ”, разяснява организаторката на състезанието Ваня Кирова. Това е повода събитието да прегърне концепцията за планиране, разработване и монтиране на специфични пейки за кърмене.

Идеята потегля от Мисис България 2022 година, която към този момент се пребори за слагането на пейки за кърмене и повиване на бебета в родния ѝ град Ямбол.

Голямата цел е такива уреди да бъдат ситуирани на доста места у нас.

„ В чужбина да вземем за пример от години има доста комфортни места за кърмене. Навсякъде по търговски центрове, в паркове, до момента в който в България това нещо няма. Считам, че е извънредно значимо, защото аз съм майка на две деца, кърмени до 8-ия месец и безусловно адмирирам тази концепция, тъй като децата би трябвало да се кърмят, с цел да бъдат здрави ”, акцентира Ирина Папазова, която също е уредник на „ Мисис България ”.

В Бургас пейките ще са съвременни, като за тяхното планиране към този момент са ангажирани дизайнери.

Обмисля се какъв цвят да бъдат, дали да бъдат с обособени устройства за зареждане, заслон, или даже с тиха музика и осветяване. Съоръженията няма да са направени единствено от дърво, а по тях ще има камък, ще са гравирани и с ергономична облегалка. До месеци локалната власт ще избере и място край морето, където майки ще могат да употребяват модерните пейки, като край новите ще бъде инсталирано и видеонаблюдение. А до момента в който пейките бъдат направени, новата Мисис Бургас ще се захване с друга своя идея. „ Моята идея е в помощ на бездомни животни, тъй като те би трябвало да имат дом, би трябвало да имат фамилии или приюти, които да се грижат за тях ”, изясни тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР