Късметът е една мистериозна величина в живота на всеки човек,

...
Късметът е една мистериозна величина в живота на всеки човек,
Коментари Харесай

Лошият късмет е само оправдание

Късметът е една мистериозна големина в живота на всеки човек, която има склонността да се демонстрация по допустимо най-неочакваните и странни способи. Понякога нещо, което на пръв взор наподобява като проклинание, се оказва невидима благословия, а различен път видимо невероятна опция приключва с горчив край. В други случаи един злополучен случай води след себе си поредност от неприятни събития и неприятен шанс. В тези миг човек се усеща изцяло безпомощен пред прищевките на ориста и елементарно може да изпадне в депресивни положения, които единствено да влошат обстановката.

Макар че не можете да контролирате външните условия, може да предприемете дейности, които да ви оказват помощ да си възвърнете очакванията и да започнете да гледате на нещата по един по-оптимистичен метод. Въпреки че тези дейности най-вероятно няма да донесат мигновенни резултати, те могат да ви насочат в една по-позитивна посока и да ви оказват помощ да откриете благоприятни условия, за които преди този момент даже не сте си представяли.

Поставете се в необикновени обстановки

Когато станете жертва на поредност от нещастни събития, концепцията, да се изолирате от външния свят и да се насочите към тези неща, които са ви най-добре познати и които ви карат да се чувствате несъмнено и удобно. В някои случаи точно това е нужната първа стъпка, която да ви разреши да загърбите компликациите и да продължите напред. Важно е обаче да не позволявате на този интервал на изолираност да продължи прекомерно дълго време.

„ Много постоянно късметлиите поставят целенасочени старания, с цел да внесат многообразие живота си “, споделя Ричард Уайзман, професор по логика на психиката и създател на „ The Luck Factor “. Според Уайзман това им разрешава да попадат по-често в обстановки, в които да се възползват от „ инцидентни “ срещи и запознанства с хора и да се натъкват на непредвидени благоприятни условия.

Направете нещо, което да ви разреши да вникнете по-дълбоко в мислите и страстите си

Лошият шанс върви ръка за ръка с неприятните усеща и страсти. Когато преживеете някаква неприятна преживелица, първата ви реакция е да опитате да потиснете възприятията си и да забравите допустимо най-бързо за случилото се.

Ако обаче желаете в действителност да се отървете от отрицателните страсти и продължите напред, то би трябвало да отделите малко време, с цел да разберете по-добре възприятията си и да откриете по какъв начин да ги употребявате по работлив метод. Когато губи работата си през 2007 година, писателят Дейна Робинсън прекарва доста време в размишления за несигурността в нейния живот, които по-късно отразява в няколко от книгите си. Тя споделя, че това освен е подействало като лек против напрежението, на който е била подложена, само че й е дало и нужната сила и мотивация да преследва благоприятни условия за работа на свободна процедура.

Фокусирайте се върху коригирането на грешките

Понякога неприятните моменти в живота ни са последствия от неприятно решение, които не постоянно може да предвидим. Вместо да съжалявате за избора, който сте създали, най-добре е да фокусирате вниманието си върху построяването на проект за това по какъв начин да продължите напред.

Майк Уитакър, създател на „ The Decision Makeover: An Intentional Approach to Living the Life You Want “, споделя, че сполучливите хора бързо одобряват ограничения, които да поправят неприятните им решения.

„ Повече хора не подхващат никакви дейности след някаква тежка загуба, тъй като мислят, че това би било прекомерно мъчително за тях. Когато сполучливите хора се снабдят с задоволително доказателства, че са взели неприятно решение, те не се двоумят даже за секунда. Те са подготвени да зарежат изцяло цялостен бизнеса и да се тръгнат в извънредно друга посока, в случай че считат, че това ще им помогне да продължат напред. Те се провалят бързо и се изправят назад на крайници стремително “, споделя Уитакър.

Не бягайте от страховете си

Може да звучи контрапродуктивно, само че в най-трудните моменти може да ви бъде от изгода да се обърнете към отрицателните си страсти, изключително на страха, който ви кара да чувствате безпокойствие и напрежение. Дизайнерът Джон Контино споделя, че точно този боязън го е предиздвикал да предприеме деяние и да сътвори творбите, с които през днешния ден е най-горд.

„ Когато се озова в обстановка, в която клиентите ми изпитват компликации при избора на дизайн за своя бранд, постоянно, в присъщия за мен трагичен метод, споделям,: Всички по този начин или другояче ще умрем, дано създадем нещо ужасно! “ Нямам желание да нараня възприятията на клиента, само че в последна сметка рано или късно на всички ни идва времето. Бил съм на ръба на гибелта и знам какво е възприятието. Всички имаме предпочитание да изградим нещо, което да оставим след себе си, и аз съм посветил живота си на това да оказвам помощ на хората да осъществят тази си фантазия “, споделя Контино в книгата си „ Brand by Hand: Blisters, Calluses, and Clients: A Life in Design “.

Той споделя, че се усеща най-креативен в моментите, когато е подложен на най-голямо напрежение и прочувственото му положение е най-нестабилно.

„ Моментът, в който подложим на подозрение концепциите си, е моментът, в който творчеството ни умира. Когато отхвърлим тези подозрения и се надигнем пред страховете си се случва същинската магия, същинските нововъведения “, споделя Контино.

Припомнете си моменти от вашето детство

Дизайнерът Тед Леонхард споделя, че мислите за неговото детство му разрешават да си напомни кои неща в живота му са в действителност значими и да го стимулират да предприеме дейности, когато шансът стартира да му се изплъзва. Тайната, съгласно Лоенхард, е да мислите за времето, когато за пръв път сте изпитали това „ възприятие на задоволство, върху което по-късно сте построили цялата си кариера “.

За един фотограф това възприятие може да идва от първата фотография, която е направил с камерата, подарена от неговия татко, до момента в който за писателят това може да е споменът за първия път, когато майка му го е завела в библиотека.

„ Нашите мемоари крият улики за това по какъв начин да продължим напред и да разпалим още веднъж пламъка на пристрастеността си към работата. Те са нещото, което ни дава нужната мотивация, когато кариерата ни се нуждае най-вече от нея “, споделя Леонхард.

Аниса Пирбазари Хортън за FastCompany.com

Източник: Мениджър Нюз
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР