Къща е съборена от свлекла се земна маса в Смолян.

...
Къща е съборена от свлекла се земна маса в Смолян.
Коментари Харесай

Свлекла се земна маса събори къща в Смолян, има ранени

Къща е съборена от свлекла се земна маса в Смолян. Снощи, към 22:43 часа е постъпил сигнал, че на ул. “Младост “ в Смолян, вследствие на проливните дъждове се е свлекла земна маса, която е съборила къща с единадесет живущи в нея.
Екипи на полицията и пожарната в Смолян евакуирали всички от срутената сграда, която се намира в циганската махала.
„ Шестима от тях са получили разнообразни пострадвания и им е оказана здравна помощ в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ АД гр.Смолян. Сред потърпевшите няма хора с заплаха за живота. След изключване на електрическото зареждане е ликвидирано и произшествието към 23:55 часа “, оповестяват от полицията. 

„ Eдно дете и една жена са настанени в болница за лекуване. В момента приготвяме две общински жилища, в които ще им предложим да се настанят, в случай че пожелаят. Сутринта, когато бях при тях, отхвърлиха, само че може да размислят. Всички са по къщите на родственици. Не мога да ви кажа с акуратност какъв брой са децата в жилището. Едни споделят, че са 11 индивида, други – че са над 20. Затова чакам да ми дадат лист. Ще създадем и информация в ГРАО. Поне едното семейство има седем деца. Казват, че са 4 фамилии. Хранителни артикули също ще им предоставим “, съобщи зам.-кметът на Смолян Марияна Цекова.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР