Кашлицата - постоянен спътник на заболявания на дихателната система, сърцето

...
Кашлицата - постоянен спътник на заболявания на дихателната система, сърцето
Коментари Харесай

Каква е разликата между сухата и влажната кашлица и как да се отървем от тях

Кашлицата - непрекъснат сателит на болести на дихателната система, сърцето и стомашно-чревния тракт. Тя може да бъде породена и от алергии или пушене. В тази публикация ще приказваме за главните типове кашлица – сухата и влажната.

Суха кашлица

Сухата кашлица не носи облекчение на човек, а единствено нервира гърлото и пречи на работа и почивката. В взаимозависимост от продължителността, тя може да бъде остра, субакутна и хронична. Острата суха кашлица продължава не повече от 3 седмици и постоянно е признак на остра респираторна вирусна зараза. Субакутната кашлица се задържа до 2 месеца и може да е затруднение от вирусна зараза. Хроничната суха кашлица продължава повече от 2 месеца и е обезпокоителен симптом, който изисква неотложно посещаване на лекаря.

Основните аргументи за суха кашлица:

Бронхитът - инфектиране на бронхите, породено от вирусна или бактериална зараза.

Коклюш - инфекциозно заболяване, което предизвиква мъчителна кашлица и повръщане. Най-често се среща при деца под 5 години.

Кои са другите съществени аргументи за сухата кашлица и с какво се характеризира влажната четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР