Касем Солеймани е архитектът на всички граждански войни в Близкия

...
Касем Солеймани е архитектът на всички граждански войни в Близкия
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Солеймани е готвел преврат и заложническа криза в Багдад

Касем Солеймани е архитектът на всички цивилен войни в Близкия изток, започвайки от Ирак, Сирия, размириците в Газа сред Израел и Палестина. Той е и архитектът на войната в Йемен и атентата в Сарафово на българска територия. Това сподели доктор Мохамед Халаф, публицист, учител и специалист по Близкия изток, районната и международната сигурност, в предаването „ Светът е бизнес “ с водещ Ивайло Лаков.

Според Халаф след ликвидирането на Солеймани разпоредбите на играта сред Съединени американски щати и Иран коренно се трансформират. Той уточни, че в продължение на 40 години Иран непрекъснато унижава Съединени американски щати, като президентът Барак Обама е толерирал Техеран само поради постигането на нуклеарното съглашение, с което в действителност е подписана гибелта на Близкия изток.

„ Съединени американски щати премълчаха задоволително. Президентът Доналд Тръмп обаче беше изправен пред тестване – да резервира престижа на Съединени американски щати или Революционната армия и нейният водач да бъдат премахнати “.

„ Кулминацията беше приемането на разследваща информация, че Солеймани възнамерява втори взлом в американското посолство и взимането на нови американски дипломати за заложници “, уточни Халаф. Той добави, че другата част на проекта е била атентат в Ирак, с който да се превземе властта от проиранските организации.

„ Американците нямаше да бъдат фенове на сюжет, който цели ликвидиране на американски дипломати и жители “.

Журналистът описа още, че американското посолство в Ирак е най-голямото в света.

„ Територията му е колкото Ватикана. Там работят 5 хиляди дипломати и чиновници, като 10 са дипломатите с сан " дипломат “, уточни Халаф. По негови думи задачата на Иран е била американците да изоставен Ирак и Тръмп да бъде унизен, което да помогне на демократите при импийчмънта му.

„ Иранците знаят, че откакто демократите дойдат на власт, те ще вдигнат глобите и ще се върнат към нуклеарното съглашение “, означи Халаф.

Според госта няма алтернатива Иран да влезе в пряк конфликт със Съединени американски щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР