Картите за градския транспорт да включват и нощен градски транспорт

...
Картите за градския транспорт да включват и нощен градски транспорт
Коментари Харесай

Предлагат връщането на нощния градски транспорт в София

Картите за градския превоз да включват и нощен градски превоз предложиха на брифинг през днешния ден Борис Бонев от групата на " Спаси София " в Столичния общински съвет (СОС) и Симеон Ставрев от " Демократична България ".

Според Бонев това е още един добър тласък хората да си закупят годишната карта на цена от 365 лева, която остава най-евтината опция на автомобила в града за един лев дневно. Наша борба от доста години е в картите за градския превоз да бъде включен съставен елемент за нощен градски превоз, сподели Бонев.
На идващото съвещание на СОС на 27 юли ще бъде прегледан отчет за възобновяване на нощния градски превоз, който бе спрян през 2020 година по отношение на пандемията от ковид. Вносители на отчета са общинските съветници Борис Бонев, Зафир Зарков и Карлос Контрера.

През тези три години, в които нощен превоз нямаше, не стояхме да си почиваме. По самодейност на „ Спаси София “ беше основана работна група в СОС за да създаде предложение за нощния превоз, тъй че когато услугата бъде възобновена, тя да бъде по-добра и по-удобна, уточни Бонев. Радвам се, че тези оферти са включени в отчета, който ще бъде прегледан от комисията по превоз през днешния ден, означи той. Бонев акцентира, че отчетът е импортиран взаимно със Зафир Зарков от ГЕРБ, което демонстрира, че когато са положителни концепциите и работещи решенията, може да се реализира единодушие сред всички страни, тъй че да работим в интерес на София.

Бонев осведоми, че главните промени, които ще се случат в границите на нощния превоз, са във връзка с нощна линия 3 и линия 4, чиито направления се поправят, тъй че по-добре да обслужват региони като „ Овча купел “, „ Сухата река “, „ Левски “ и „ Красна поляна “. Вместо да минават единствено по главните булеварди, те ще навлязат във вътрешността в кварталите, с цел да може хората, употребяващи услугата нощен превоз по-лесно и по-удобно да се прибират по домовете си, изясни Борис Бонев. С възобновяване на нощния превоз ще дадем същинска опция на всички тези, които не могат или не желаят да заплащат на таксиметрови транспорти, сподели още Бонев.

Той предлага още нощния превоз да се възвърне след 25-ти септември, а не както е заложено в отчета от октомври. Друга смяна, за която ще упорства Бонев е нощният превоз да се движи на период от половин час най-малко в петък и събота, а не както е записано в отчета - на един час.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР