Картината Три фигури в Културно-образователния център Елцин в Екатеринбург, оценявана

...
Картината Три фигури в Културно-образователния център Елцин в Екатеринбург, оценявана
Коментари Харесай

Скучаещ пазач направи нещо безумно с картина за $1 млн.

Картината " Три фигури " в Културно-образователния център " Елцин " в Екатеринбург, оценена на 1 млн. $, осъмна с изрисувани очички върху фигурите.

Полицията в града задържа  обвинен за вандализма, който се оказа охранител в галерията, заяви Факти.бг. 60-годишният надзирател споделил на служителите на реда, че му е било скучно на първия му работен ден и по тази причина решил да рисува по платното. Той е уволнен от художествената изложба, а картината се реставрира.

Случаят, който в действителност е от декември, стигна до съветските медии и стана обществен чак на 13 януари, когато бе обявено, че незнаен е развалил платното " Три фигури " на Лепорска, ученичка на Казимир Малевич. Вандалът нарисувал очи върху нереалните лица на две от фигурите на платното. Картината от сбирката на Третяковската изложба бе изложена краткотрайно в центъра " Елцин ". Повредите по " Три фигури " са били видяни от двама наблюдателни гости на изложбата, които незабавно вдигнали паника. заяви " Сега ".

" Произведението беше огледано от изкуствовед от Третяковската изложба още на идващия ден и изпратено назад в Москва. Там реставрационният съвет заключи, че работата може да бъде възобновена, а вредите бяха оценени на 250 000 рубли, като тази сума към този момент е изплатена от застрахователната компания и възстановителните работи би трябвало да бъдат осъществени в близко бъдеще ", заяви шефът на центъра " Елцин ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР