Картина на Салвадор Дали изскочи от вехтошарник. Кити Хоук, която

...
Картина на Салвадор Дали изскочи от вехтошарник. Кити Хоук, която
Коментари Харесай

Откриха картина на Дали във вехтошарник

Картина на Салвадор Дали изскочи от вехтошарник. Кити Хоук, която работи в магазин за артикули втора употреба в Северна Каролина, Съединени американски щати, разкрила творбата, оповестява Smithsonian Magazine.

Обикновено магазинът продава творбите втора употреба за сред 10 и 50 $ - само че това съответно произведение, изобразяващо две фигури в пастелни цветове, е оценено на доста по-висока цена, откакто специалистите го определили като отпечатък от изрязана на дърво картина, основана и подписана от Салвадор Дали, заяви Дарик нюз.

Жената се натъкнала на творбата, когато подреждала стоките, получени в магазина за по-нататъшна продажба. Картината провокирала любознание у нея и тя отнесла за експертиза в художествена изложба. Собственикът на галерията определил, че става въпрос за акварел на Салвадор Дали. На него художникът е изобразил жена в сини облекла и мъж в алено. Творбата била продадена за 1200 $, а постъпленията били дадени за щедрост.

Салвадор Дали работел върху цикъл акварели въз основа на творчеството на Данте от 1957 година по поръчка на Националната библиотека на Италия. Каталунският художник е трябвало да нарисува 100 картини, само че планът бил анулиран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР