Картина, която в продължение на четири десетилетия е украсявала приемната

...
Картина, която в продължение на четири десетилетия е украсявала приемната
Коментари Харесай

Продават на търг картина, висяла в Белия дом 40 години

Картина, която в продължение на четири десетилетия е украсявала приемната в Западното крило на Белия дом, се продава на търг, написа вестник New York Times.

Творбата "Вашингтон прекосява Делауер " от 1851 година е дело на германско-американския художник Емануел Лойце (1816-1868).

Тя изобразява значим миг от американската история - прекосяването на заледената река Делауер от Джордж Вашингтон и водената от него войска в нощта на 25 декември против 26 декември 1776 година

Войските побеждават английските елементи войска при Трентън - основен миг в американската битка за самостоятелност.

One of only two surviving versions of "Washington Crossing the Delaware, " among the most recognizable paintings in American history, could sell for as much as $20 million when it goes to auction next month. https://t.co/gZGc354x9X
— Forbes (@Forbes) April 22, 2022
Лойце и сътрудниците му вършат три разновидността на "Вашингтон прекосява Делауер ". Първият от тях е в изложба в немския град Бремен, само че е унищожена по време на бомбардировките през 1942 година Втората версия в цялостен размер (378.5 см на 647.7 см) е изложена в музея "Метрополитън " в Ню Йорк от 1897 година

Третият вид, по-малко копие на творбата, принадлежи на частен колекционер. Той я дава на Белия дом през 1979 година и в този момент взема решение да я продаде.

Наддаването е проведено от аукционната къща Christie's и ще бъде на 12 май в Ню Йорк. Очакванията са платното да бъде продадено за сред 15 милиона и 20 милиона щатски $.

Освен картината на Лойце, на търга на 12 май Christie's ще предложи също произведения на Пабло Пикасо, Клод Моне, Винсент Ван Гог, Пол Сезан и Анди Уорхол.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР