Картата за еднократно пътуване да запази цената от 1.60 лв.

...
Картата за еднократно пътуване да запази цената от 1.60 лв.
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Държавна подкрепа за градския транспорт в София само срещу реформи

Картата за еднократно пътешестване да резервира цената от 1.60 лева Карта за пътешестване в границите на 60 минути да е на стойност от 2.20 лева, оферират от Българска социалистическа партия

Държавата е права, когато споделя, че Столична община ще получава средства само и единствено против обезпечени промени и промени, които могат да потвърдят успеваемостта на разходваните средства, а не по метода, по който се харчиха в последните 10 години. За първи път Столична община е сложена наедно с другите общини в страната, откакто повече от десетилетие й бяха изпълнявани всички прищевки от държавните управления на Борисов. Сега е моментът екипът на кмета Йорданка Фандъкова да прояви управническия си темперамент. Това сподели Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност на СОС и общински консултант от Българска социалистическа партия във връзка плана на икономическа рамка на публичния градски превоз на София за 2022 година, който беше импортиран в комисията за първо разискване.

Той изясни, че Българска социалистическа партия, като виновна политическа мощ в Столичния общински съвет, е подкрепила концепцията да се търси диалог с Парламентарната комисия по превоз, където в разговор да се чуят проблемите и настояванията. Но е предизвестил, че може да се желаят пари единствено против съответните промени.

По думите му на извършеното съвещание на Комисията по превоз и пътна сигурност главната тематика, която е разисквана, е цената на газа и електричеството, като неизменима част от образуването икономическата рамка и транспортна задача в София.

„ Няма да има проблем с горивото. Проблемът ще пристигна от това, на каква цена ще се заплаща това гориво, от което зависи разходната част. Има незнайни, които за жалост към този момент остават константни – цената на газа, цената на дизела и цената на електричеството, от позиция на бъдещи прогнози и обмисляне “, посочи Паргов.

Той сподели, че Центърът за градска подвижност, който е виновен за разплащането на транспортната задача, чиито доходи идват от карти, от транспортни документи и от паркирането, планува да се усилят разноските с 50%. И това е на фона на тази дупка от 144 милиона – сума, за която те ще търсят отплата от държавното управление, тъй като Столична община не може да я обезпечи.

„ Спекулациите във връзка с това, че „ няма пари за заплати, тъй като държавното управление не ни дава пари, за това излезте да протестирате и блокирайте София “ не е решение. Това е политизиране на казуса, вместо да се търси разговор и решение “, смята общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Калоян Паргов разяснява и тематиката за новата тарифна политика, която следва да бъде разисквана и призната от СОС.

„ Тикет системата, която беше въведена, е доста потребен инструмент, който в действително време ще даде опция тъкмо за такова реформиране, за каквото и ние пледираме. За да направиш метаморфоза на превоза, да можеш да направиш всички линии добре натоварени, пълноценни и ефикасни, би трябвало да имаш информация “, уверен е заместник-председателят на Комисията по превоз в СОС.

Социалистът съобщи, че Българска социалистическа партия има свое предложение за тарифна политика, което се разграничава от тези на Центъра за градска подвижност, ГЕРБ, Борис Бонев и Демократична България.

„ Това, което предлагаме от Българска социалистическа партия, е за краткосрочните транспортни документи – картата за еднократно пътешестване да се резервира цената от 1.60 лева, както до момента. Карта за пътешестване в границите на 60 минути да е на стойност от 2.20 лева “, заяви Паргов.

Той заключи и останалите съществени оферти на Българска социалистическа партия за абонаментните карти по постоянна и преференциална цена: За лица с понижена правоспособност преференциални карти от 10 лв. на месец и 100 лв. на година. За лица с по -малка понижена продуктивност – 20 лв. месечната, годишната е 200 лв.. А за възрастните жители над 68 години, надлежно месечната да е 10 лв.,а годишната – 100 лв.. Социалистите плануват и карта за младежи до 26 години, в това число възпитаници и студенти – 20 лв. на месец и 200 лв. на година. А във връзка с всички останали, които желаят да имат абонаментни карти, предлагането на Българска социалистическа партия е за един месец за всички линии да е 50 лв., за една година за всички линии да е 365 лв., а седмична карта да е в размер на 20 лв..

„ Основното разграничение в предлагането на Българска социалистическа партия, по отношение на тези на другите политически групи в СОС, е в цената на еднократното пътешестване. Ако цената от 1.60 лева не бъде непокътната, това действително ще докара до нарастване на разноските за градски превоз на софиянци “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР