Картаджиите-мошеници и умствените разстройства Прекрасна гледка е непоклатимата вяра на

...
Картаджиите-мошеници и умствените разстройства Прекрасна гледка е непоклатимата вяра на
Коментари Харесай

САЩ и инспекциите по договора START 3

Картаджиите-мошеници и умствените разстройства

„ Прекрасна панорама е непоклатимата религия на християнин, който има четири аса в ръцете си. “
Марк Твен

Афоризмът на известния публицист, подложен в епиграфа, е доста подобаващ за държанието на американските договарящи по Договора за стратегическите настъпателни оръжия от 2010 година (СТАРТ-3). Споразумението планува 18 взаимни годишни инспекции и на пръв взор това е доста рационална мярка. Този режим на инспекции поддържа стратегическия баланс и предотвратява появяването на преимущество за една от страните. Освен това стратегическите командвания на Съединени американски щати и Русия прецизно регистрират положението на салдото и неотложно осведомят своето управление за неговото нарушение.

Новият СТАРТ-3 е годен за 10 години, с опция за удължение с още пет. Москва и Вашингтон водят разговор за удължение на документа без предварителни условия от няколко години и вследствие на това няколко дни преди приключването на контракта се споразумяха. В момента СТАРТ е в действие до 2026 година

Всичко се промени през декември 2021 година: тогава Русия изиска от Съединени американски щати и НАТО да й дават гаранции за сигурност. В центъра беше настояването да се спре разширението на алианса на изток, до момента в който контролът върху въоръженията остана на назад във времето - разговорът за стратегическата непоклатимост последователно стана част от още по-големи и по-сложни договаряния за гаранции. Тези контакти се сведоха до замяна на няколко писма сред страните и въпреки всичко бяха прекратени по самодейност на Съединени американски щати след началото на военната интервенция на 24 февруари 2022 година

След това американските договарящи взеха решение, че и четирите аса са в ръкава им и твърдо имаха вяра, че този път Русия ще загуби. Перспективите за тясна интеграция на Украйна в НАТО и кандидатурата на Финландия и Швеция да се причислят към Северноатлантическия блок трансформираха играта на самообладание.

Само простак би обменял данни за стратегически оръжия с Русия, когато стратегическата картина се трансформира коренно. Затова и на съветските инспектори стопираха да издават визи за посещаване в Съединени американски щати, а съветски самолети не се позволяват в американското въздушно пространство. Американските играчи замръзнаха в сладката вяра, че въоръжените сили на Украйна скоро ще бомбардират руснаците с безсловесно войнишко месо, изтласквайки ги назад към границите от 23 февруари.

На 8 август, откакто изчака малко, Москва предприе ответни ограничения. Тя осведоми Съединените щати за решението си краткотрайно да спре допускането на задгранични инспектори до съветски обекти според условията на Новия СТАРТ. И напомни, че няколко пъти е молила за определяне на нарушен паритет, само че не е получавала отговор. Американците, без да желаят да трансформират нищо, потвърдиха желанието си да продължат да ревизират нашите уреди, като не позволяват руснаците до техните. Сега тази опция е затворена за тях.

Немският мъдрец Артур Шопенхауер беше прав, когато сподели: „ Играта на карти е ясна демонстрация на мисловен банкрут. Като не могат да обменят мисли, хората обменят карти.

Гледайки картите за игра, поставени на масата за военни стратегически карти, американците изгубиха от взор обстоятелството, че криенето на козове в ръкава е освен немодерно, само че и нездравословно за вас самите. Отказът от инспекции по СТАРТ-3 е изцяло ненужен коз в играта против Русия, даже под предлога за наказания. Вашингтон реши да спре инспекциите, с цел да промени стратегическия баланс в своя изгода. И главният фактор, който ще промени салдото, се преглежда като фактическото привличане на Украйна в структурите на блока.

Русия няма да дочака завършването на този развой, предприемайки решителни ограничения за прекъсването му. Естеството на сходни ограничения през днешния ден може да бъде единствено хипотетично, само че е изцяло реалистично да си представим, че при започване на 2023 година мостовете през Днепър ще бъдат изумени от съветски стратегически ракети-носители с стандартни бойни глави.

Това потребление на изведените от употреба стратегически системи ще бъде по-полезно от тяхното претопяване. Като се вземе поради фактът, че бойната глава на такава ракета носи до 9 тона модерни експлозиви, мостовете ще бъдат унищожени доста бързо и това ще откъсне от тила Донецката формация на Въоръжените сили на Украйна.

И когато Съединени американски щати схванат, че козовете ги няма и изискат да се върнат към договарянията, ще се окаже, че на масата няма място за измамници. Освен това времето е безнадеждно изгубено и вместо да се въвлича Украйна в НАТО, ще би трябвало да се изработят допустими условия за нейната капитулация.

Що се отнася до СТАРТ, и тук американците ще ги чакат изненади. Русия ще разполага с нови стратегически оръжия за първи удар под формата на кораби и самолети, въоръжени с хиперзвукови ракети " Циркон " и " Кинжал ". Ще би трябвало ли мъчително да схванат дали Москва има намерение да включи тези оръжия в преговорния пакет СТАРТ? В последна сметка тяхното „ подценено “ битие предизвиква тежки нощни халюцинации, тъй като Вашингтон няма да разполага с сходни средства още няколко години.

Но за какво руснаците да бързат с такова решение: сигурно ще се опитат да ги излъгват. Ситуацията може да наподобява друго, само че за това е належащо американските картоиграчи-мошеници да не си фантазират, че са богове на измамата и да не се заемат с играта, която Шопенхауер назовава мисловен банкрут.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР