Каролина Мухова се класира за първи път в кариерата си

...
Каролина Мухова се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Страхотен обрат класира Мухова на първи 1/2-финал от Големия шлем

Каролина Мухова се класира за първи път в кариерата си на 1/2-финал в шампионат от Големия шлем. 24-годишната тенисистка направи страховит поврат - 1:6, 6:3, 6:2, с цел да отстрани лидерката в международната класация Ашли Барти в конфликта посред им на 1/4-финала на Australian open. Така чехкинята взе скалпа на още една от огромните претендентки в Мелбърн, откакто преди този момент в профил и сънародничката си Каролина Плишкова, както и белгийката Елис Мертенс.

Първият сет изобщо не подсказваше по какъв начин ще се развие мача. Барти имаше цялостен надзор над протичащото се на корта и даде единствено гейм на съперничката си, за 6:1 в своя изгода.

Comeback complete | |
— #AusOpen (@AustralianOpen)
В началото на втория сет изглеждаше, че превъзходството на австралийката ще продължи, откакто тя направи ранен пробив още в първия гейм. След това Мухова изиска и медицински таймаут и изглеждаше, че тя e подготвена да вдигне бялото знаме. Случи се обаче тъкмо противоположното и внезапно обаче чехкинята се окопити и върна пробива за 2:2.

Последваха няколко доста оспорвани и дълги гейма, в които обаче всяка от тенисистките успяваше да завоюва подаването си. Ключовият миг се оказа осмият гейм, в който чехкинята направи втори пробив и поведе с 5:3, а по-късно завоюва и своето подаване и взе и сета с 6:3.

В третия сет към този момент везните мощно се наклониха в интерес на Мухова, която поведе с ранен пробив и не изпусна самодейността, като даде единствено два гейма на съперничката си, с цел да се наложи с безапелационното 6:2 в своя изгода и по този начин да затвори и мача.

Така Мухова ще играе на 1/2-финал в Мелбърн за пръв път в кариерата си. Там тя ще срещне победителката от последния 1/4-финален конфликт сред Дженифър Брейди и Джесика Пегула.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР