Каролин Гарсия надви Арина Сабаленка във финала на тазгодишното издание

...
Каролин Гарсия надви Арина Сабаленка във финала на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Каролин Гарсия спечели тазгодишното издание на WTA финалите

Каролин Гарсия надделя Арина Сабаленка във финала на тазгодишното издание на WTA финалите във Форт Уърт, Тексас. Френската тенисистка стигна до триумф над представителката на Беларус със 7-6 (4), 6-4 за малко над един час и 40 минути игра.

Първият сет бе извънредно равносилен и мина под диктовката на сервиращите, като не се стигна до нито една точка за пробив в 12-те изиграни гейма. Закономерно ориста на частта бе решена в тайбрек, където Сабаленка поведе с мини-пробив, който обаче освен не задържа, само че и загуби шест поредни точки от 2-0 в своя изгода. Беларускинята избави първите два сетбола пред съперничката, само че капитулира при третата. Вторият сет стартира с ранен пробив за Гарсия, който тя отбрани до края на частта, с цел да ликува с най-голямата купа в кариерата си.

Французойката изигра страховит мач на личен сервис, като приключи с 11 аса и единствено една двойна неточност. В добавка тя завоюва 79% от точките на първо подаване, като не даде нито една точка за пробив на Сабаленка и осъществя единствения си късмет в мача. Гарсия завърши с 24 уинъра и 10 непредизвикани неточности, до момента в който Сабаленка направи 15 печеливши удара и 11 непредизвикани.

Гарсия поведе в съперничеството сред двете с 3-2 победи. Тя приключи по прелестен метод най-силната година в кариерата си, в която завоюва четири трофеи - с изключение на в Тексас, тя победи още в Бад Хомбург, Варшава и Синсинати. През юни тя стана и шампионка на двойки на Ролан Гарос в тандем със сънародничката си Кристина Младенович. Сабаленка от своя страна отстъпи и в третия си край през 2022 след загубите в Щутгарт и Хертогенбош надлежно от Ига Швьонтек и Екатерина Александрова.
 Мико Кузманов с впечатляващ триумф над №79 в света
Мико Кузманов с впечатляващ триумф над №79 в света

Справи се с Раду Албот на шампионат във Франция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР