Карол Джордан и Тони Хил, любимата разследваща двойка на почитателите

...
Карол Джордан и Тони Хил, любимата разследваща двойка на почитателите
Коментари Харесай

Излезе новият роман на Вал Макдърмид Как говорят мъртвите

Карол Джордан и Тони Хил, обичаната проверяваща двойка на феновете на интелигентния психически трилър, ще ни поднесат завладяващи изненади в най-новия разказ на Вал Макдърмид „ Как приказват мъртвите ”
Призната за един от най-хубавите създатели на престъпни романи, с голям брой награди и войска от правилни почитатели по целия свят, Вал Макдърмид се завръща с новияприковаващ разказ от сполучливата поредност за престъпния психолог Тони Хил и основен инспекторКарол Джордан. В „ Как приказват мъртвите ” двамата някогашни сътрудници са изправени пред нови провокации след шокиращия край на „ Потайни замисли “.
Когато останкитена млади девойки са открити в двора на остарял манастир, бързо излиза наяве, че някой е употребявал мястото, с цел да прикрива своите следи. Но откакто манастирът е затворен от дълго време, а скелетите са заровени тук от толкоз години, допустимо ли е страховитата находка да е дело на повече от един палач?
Започва трудно следствие, което повдига повече въпроси след нови шокиращи разкрития. След като последният случай, по който работиха дружно, приключи пагубно, Тони Хил и Карол Джордан могат единствено да следят всичко от разстояние. Двамата са поели по разнообразни пътища – той би трябвало да заплати цената за своите дейности, а тя поема следствието на нови случаи, пробвайки се да преодолее контузиите от предишното си.
Карол към този момент не работи в полицията, само че се заема да оказва помощ на дребна група юристи и престъпни специалисти, чиято цел е да се борят в поддръжка на незаслужено наказани. Междувременно в манастира са открити нови скелети на млади мъже. Вече нарасналата в чин контрольор Пола Макинтайър открива, че един от скелетите е на мъж, за който има наказан палач. Въпросният палач е обект на следствието на Карол Джордан, която се пробва да откри доказателства за неговата непорочност. Така пътищата й още веднъж се пресичат с индивида, който постоянно й е помагал – Тони Хил.
Наелектризиращ и зареден напрегнато до последната страница, „ Как приказват мъртвите “ е дълго чаканият нов трилър на Вал Макдърмид. Интригуващият сюжет и задъханото деяние си остават нейна запазена марка. Макар че е част от известна поредност, книгата ще достави наслаждение на всички фенове на престъпния род, които за първи път се срещат с Тони и Карол.
Шотландката Вал Макдърмид е измежду най-хубавите създатели на психически трилъри в света. Изключително известна е освен на остарелия континент, само че и в Съединени американски щати, където книгите ѝ са оповестени в многомилионни тиражи.
Лауреат е на голям брой награди, като влиятелното отличие “Златен кинжал ” за най-хубав престъпен разказ на Асоциацията на писателите на престъпни романи - негови носители са създатели като Иън Ранкин, Рут Рендъл и Джон льо Каре.
През 2005 година получава и премията „ Иконите на Шотландия ” за най-хубав шотландски публицист.През 2009 е призната в Залата на славата за създатели на трилъри, през 2010 е удостоена с влиятелния “Диамантен кинжал на Картие ”.
На българския пазар до момента са издадени романите ѝ „ Мястото на изтезанието ”, „ Смърт в сенките ”, „ Струна в кръвта ”, „ Последното прелъщение ”, " Далечно ехтене ", " Чуждото страдалчество ", " Възмездие от гроба ", " Кървав лабиринт ", " Скритият пожар " " Владения на мрака ", “Изгорени мостове ”, “Пътят на скелета ”, „ Потайни замисли “ и други
Поредицата за Карол Джордан и Тони Хил се радва на изключителна известност в целия свят и включва общо 11 бестселъра. През 2002 година се появява сериала „ Струна в кръвта “, въодушевен от нея и предаван в продължение на шест години. Предстои снимането на нов сериал за друга фамозна героиня на Макдърмид – контрольор Карен Пири.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР