Карлос Сайнц се възстановява по план от операцията за отстраняване

...
Карлос Сайнц се възстановява по план от операцията за отстраняване
Коментари Харесай

Приказката на Беърман приключи засега, Сайнц се връща за Ферари

Карлос Сайнц се възвръща по проект от интервенцията за премахване на апендицита и се чака да се върне в редиците на " Ферари " още този уикенд, когато следва Гран при на Австралия. Испанецът стартира сезон 2024 мощно и приключи трети в първата конкуренция от календара - тази в Бахрейн, само че след това здравословните проблеми го принудиха да се подложи на интервенция.

В надпреварата за Голямата премия на Саудитска Арабия в Джеда той бе заместен от Оливър Беърман. 18-годишният британец изживя същинска приказка, като стартира от единадесета позиция и в последна сметка приключи в зоната на точките, приключвайки седми в същинската част от спортния уикенд.

За момента обаче това ще бъде всичко от Беърман, който още веднъж се връща към ролята си на авариен водач за " Ферари " и " Хаас ".

29-годишният испански водач си потегля от Скудерията в края на сезона, откакто стана ясно, че мястото му ще бъде заето от Люис Хамилтън. Седемкратният международен първенец шокиращо разгласи, че напуща " Мерцедес ", тъй като му е нужно ново предизвикателство.

Сайнц от своя страна остава последният водач, който кара за тим, друг от " Ред Бул " и е съумявал да завоюва старт от Формула 1. Синът на рали легендата Карлос Сайнц-старши е част от " Ферари " от 2021-а насам, а преди този момент е карал за тимовете на " Макларън ", " Рено " и " Торо Росо ".

Най-доброто му показване в генералното класиране са двете пети места с " черните кончета ", надлежно през сезон 2021 и сезон 2022.

Младши има 2 победи и общо 19 подиума в кариерата си при най-хубавите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР