Карлос Сайнц грабна първа победа във Формула 1 в своя

...
Карлос Сайнц грабна първа победа във Формула 1 в своя
Коментари Харесай

Карлос Сайнц с първа победа във Формула 1

Карлос Сайнц сграбчи първа победа във Формула 1 в своя 150-ти старт след зрелищна Гран При на Англия, която включваше един червен байрак още на старта, кола за сигурност малко преди финала и голям брой изпреварвания. Победата на Сайнц е първа за представител на Испания от победи на Фернандо Алонсо в Гран При на Испания през 2013 година. С нея той става 40-я друг победител във Формула 1 в историята на Ферари, оповестява sportal.bg.

През съвсем целия следобяд испанецът имаше по-ниско движение от това на своя съотборник Шарл Леклер, само че решението на Ферари да раздели тактиките на двамата при излизането на колата за сигурност се оказа основно за успеха на Сайнц. След рестарта той съвсем незабавно изпревари своя съотборник и бързо отвори задатък, подкрепят и от гневната отбрана на Леклер против Серхио Перес и Люис Хамилтън.

Все отново монегаскът трябваше да отстъпи и на двамата и да се задоволи с четвъртата позиция, до момента в който Перес приключи втори, а локалният любим Хамилтън остана трети. За британеца остана утешението, че той записа най-бързата обиколка в границите на надпреварата във финалния тур, което му донесе и бонус точката.

Пети и шести финалът пресякоха Фернандо Алонсо и Ландо Норис, а едвам седми финишира Макс Верстапен. Световният първенец имаше извънредно тежко съревнование, в което взе участие с развалена кола след контакт с Леклер и Перес при ранния рестарт. Нидерландецът за малко не загуби и седмата позиция от Мик Шумахер във финалните метри, като разликата сред двамата на края бе единствено 0.218 секунди. За Шумахер това са първи точки в кариерата във Формула 1, а топ 10 на „ Силвърстоун “ допълниха Себастиан Фетел и Кевин Магнусен. Финалната линия пресякоха още Ланс Строл, Никола Латифи, Дениъл Рикардо и Юки Цунода.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР