Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане

...
Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане
Коментари Харесай

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ

Карлос Контрера внесе сигнал в Централната изборна комисия с искане да се направи инспекция дали претендентът в листата за общински съветници в София на ПП-ДБ (Спаси София) под номер 8 в листата – Андрей Зографски има българско поданство. Той е от районен съд Македония.

По стичане на събитията ми е известно, че лицето Зографски е наследник на политик от Р Северна Македония – лицето Солза Горчева, която е добре известна с антибългарските си мнения, в това число изявления от вида, че българите са „ фашистки окупатор “. Самата тя претендира за признание на македонско малцинство в България и прочие. От политическите изяви на политика Солза Горчева, от обществените ѝ изявления, в това число по медии, излиза наяве, че тя е изразител на антибългарски настроения и се има за етническа македонка. Самата тя не има българско поданство, изнася обстоятелства Контрера.
-->
За хората, които добре познават активността на неговата майка в районен съд Македония и са осведомени и с неговата биография, има съществени подозрения, че Зографски има българско поданство или поданство в друга страна членка на Европейски Съюз.

Именно заради тези условия имам основателни подозрения, че записаният под номер 8 претендент в листата с общински съветници на МK „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (Спаси София) според Р 466-МИ/26.09.2023 година на ОИК - Столична община не дава отговор на условията на член 397 от Изборния кодекс, написа още в сигнала до ЦИК.

Карлос Контрера упорства за незабавна инспекция от страна на изборния орган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР