Карлос Алкарас спечели първия си трофей на трева и общо

...
Карлос Алкарас спечели първия си трофей на трева и общо
Коментари Харесай

Алкарас спечели пети турнир за сезона и оглави ранглистата преди Уимбълдън

Карлос Алкарас завоюва първия си трофей на трева и общо пети от началото на сезона. Испанецът се наложи над Алекс Де Минор 6-4, 6-4 на финала ATP 500 конкуренцията в Куинс. Благодарение на триумфа Алкарас ще се завърне на върха в ранглистата седмица преди началото на Уимбълдън.


След равностойното начало Де Минор можеше да нанесе сериозен удар по упоритостите на първия подложен, стигайки до два шанса за пробив при 4-3. Алкарас обаче избегна заплахата и възвърне равенството, след което самият той осъществя брейк. Испанецът продължи да бъде безукорен на сервис и завърши сета с гейм на 15, надделявайки с 6-4.

В почивката сред сетовете Алкарас изиска здравно спиране поради болки в бедрото, само че все пак се завърна на корта. Няколко отлични комбинации „ сервис-форхенд “ разрешиха на първенеца от Ю Ес Оупън още веднъж да пробие пръв, след което да затвърди брейка за 4-2.

В оказалия се финален гейм в мача испанецът бе подложен напрегнат, откакто изостана с 0-30. Сервисът на Алкарас обаче го измъкна от сложната обстановка и след два неточни форхенда на Де Минор първата ракета на Испания победи с 6-4, 6-4 след 94 минути игра. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР