Карлос Алкарас оттегли в неделя участието си от АТП 500

...
Карлос Алкарас оттегли в неделя участието си от АТП 500
Коментари Харесай

Алкарас: Целта ми е да бъда готов за турнира в Мадрид

Карлос Алкарас отдръпна в неделя присъединяване си от АТП 500 шампионата на клей в Барселона, където беше първенец в последните две години. Причината – травма на дясната предмишница, поради която младият испанец не взе присъединяване и в Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло предходната седмица. Световният №3 в този момент се надява, че ще успее да се възвърне и да взе участие на идния шампионат в Мадрид (Мастърс 1000), където също е първенец от последните две издания.

„ Няма да мога да вземам участие в Барселона, само че желаех да дойда персонално тук и да обясня обстановката с мои думи. Изкарах доста години от моя живот в този клуб, тъкмо по тази причина желаех да дойда тук и да давам отговор персонално “, разяснява Алкарас на конференция в понеделник.

„ Болката се появи на първата подготовка в Монте Карло. След час предмишницата ми не се усещаше по никакъв начин добре. В този миг не мислех, че е нещо съществено. С моя тим третирахме болката, направихме нужните проби, с цел да забележим тъкмо какъв е казусът. Нямаше по какъв начин да играя в Монте Карло, по тази причина желаех допустимо най-бързо да дойда в Барселона, с цел да схвана дали ще съумея да се възстановя в точния момент “, описа още някогашният №1 в света.

„ В събота се подложих на проби, а резултатите бяха много положителни. Дадоха ми вяра, че ще мога да вземам участие в Барселона. Но огромният тест беше в неделя, когато за първи път започнах да извършвам форхенди след тренировката в Монте Карло. Резултатът не беше подобен, какъвто чаках. Болката се появи още веднъж “, показа Алкарас.

„ Решението да не играя тук беше мъчно за мен, фамилията и тима ми. Това е доста специфичен шампионат за мен. В момента съм напълно съсредоточен върху процеса на възобновяване. Имам още малко време. Целта ми е да бъда подготвен за шампионата в Мадрид. В момента обаче няма нищо несъмнено. Надявам се да мога да играя там, даже и да не съм на 100% подготвен “, сподели още Алкарас.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР